Un copil de numai 8 luni din Uricani a murit, iar un alt bebelus de doar 4 luni, din acelasi oras este internat la un spital din Timisoara, ambii fiind suspecti de meningitã.
Nu existã nicio legãturã între cazurile depistate în acelasi oras, iar specialistii spun cã încã asteaptã rezultatele analizelor pentru a stabili exact dacã se confirmã meningita meningococicã.
Potrivit medicului Cecilia Birãu de la DSP Hunedoara, copilul de 8 luni a fost dus la spitalul din Lupeni, la cel din Petrosani, iar pe drum a intat în stop cardio-respirator. Medicii l-au resuscitat pe tot parcursul drumului, dar si în sectia de primiri urgente de la Petrosani. Totul, sub atenta supraveghere a unui specialist de terapie intensivã si a unui pediatru, dar dupã o orã de manevree, i-au declarat decesul, din pãcate. În acest caz, primele analize aratã cã ar fi vorba despre suspiciune de meningoencefalitã, dar încã se asteaptã rezultatele analizelor pentru a stabili diagnosticul de meningitã meningococicã.
Copilul de 4 luni din Uricani, care acum se aflã internat la Timisoara, împreunã cu pãrintii sãi, a fost diagnosticat cu meningitã purulentã, dupã ce i s-a fãcut punctie, iar lichidul cefalo rahidian era purulent. Si în acest caz, se vor mai face investigatii, pânã ce va fi pus diagnosticul exact.
Medicii de la DSP spun cã nu se impun încã mãsuri, deoarece în abele cazuri, copiii au intrat în contact doar cu mediul familial.
Cele douã spitale din Valea Jiului, cel de la Lupeni respectiv cel de la Petrosani, unde au ajuns cei doi sugari diagnosticati cu meningitã, si-au luat mãsuri de dezinfectie. Toti cei care au intrat în contact cu copiii au primit tratament pereventiv.
Diana Mitrache