”S unt in Petrila si iti transmit salutari din intuneric. Merg cu masina si am 10 km la ora ca nu cunosc drumul…”, ”Ma duc repede sa-mi intampin copilul ca vine de la bunici si e intuneric de nici nu stiu cui sa-i multumesc daca ii da cineva in cap”, iar responsabilul cu iluminatul public avea telefonul inchis.

Periodic, orasul Petrila este scufundat in bezna. Penultima data, responsabilii cu iluminatul public au dat vina pe o camera de supraveghere aflata pe un stalp stradal, camera care a nascut o noapte petrileana cat trei nopti, pana ce problema a fost rezolvata. De atunci glumele si bascalia locuitorilor la adresa responsabililor curg necontenit. ”Au defectat camera ca sa nu vada ceva anume”, ”Nici un copil de gradinita nu crede in argumentul lor”, ”E greu sa fii civilizat si isi prind urechile in tehnologie. Ar trebui sa puna felinare ca se mai descurca cu alea”, ”Eu am umblat cu lanterna, ca pe vremuri cand mergeam prin Petrila pe mijlocul drumului neasfaltat” etc, etc.

Saptamana aceasta intunericul s-a reinstalat si telefoanele au zbarnait turbat: ”Sunt in Petrila si iti transmit salutari din intuneric. Merg cu masina si am 10 km la ora ca nu cunosc drumul. Pe unde o iau ca sa ajung la blocul de langa scoala…”, ”Ma duc repede sa-mi intampin copilul ca vine de la bunici si e intuneric de nici nu stiu cui sa-i multumesc daca ii da cineva in cap”…

Cetateni din partea de sus a Petrilei si-au sunat edilii care ii reprezinta in Consiliul Local sa le reaminteasca faptul ca si ei platesc taxe locale pentru a avea iluminat stradal si au pretentia sa fie reprezentati in Consiliul Local si sa-l traga de maneca pe primar. Au fost sunati si angajati ai Primariei, altii decat responsabilii, pentru a ajunge la omul cheie – Diaconu, seful luminii petrilene. Doar ca acesta avea telefonul inchis…

Oricum este un pas important pentru edilii Petrilei. De data aceasta ”salutarile din intuneric” au tinut doar o seara si nu trei nopti, ca data trecuta.

Ileana Firtulescu