Comerciantii cu care ne-am obisnuit în estul Vãii Jiului, la târgul ce se desfãsura pe artera principalã, refuzã sã intre în spatiul ce le-a fost atribuit.  Oamenii au înaintat o cerere prin care i-au spus primarului sã reconsidere oferta din zona Edil Sal Prest si, pânã acum, în ultimele douã sãptãmâni, târgul nu s-a mai tinut. Primarul explicã din ce motive nu i-a mai lãsat. „Am avut în Consiliul local comerciantii ambulanti. Ei sunt nemultumiti cã  i-am mutat în acea zonã, dar vreau sã vã spun cã i-am mutat, deoarece locuitorii din jurul Casei de Culturã ne-au sesizat cã, participantii la târg intrã  si îsi fac necesitãtile  prin scãrile blocului, ceea ce nu e normal”, a spus Vasilicã Jurca,  primarul orasului Petrila.
Sunt câteva alternative la care ambele pãrti mai au de lucru, iar pânã atunci, vânzãtorii ambulanti nu mai vor sã participe.
„Am decis sã mergem într-un loc unde existã o toaletã ecologicã, dar urmeazã sã le analizãm din nou cererea, întrucât ei nu vor sã meargã acolo, pe motiv cã nu au asfalt. Am propus si strada Minei sau drumul de centurã, undeva peste Jiu. Dar, înainte de a le acel amplasament, va trebui sã le amenajãm spatiul”, mai afirmã primarul.
Târgul de produse industriale se tinea pânã acum în zona centralã a orasului, undeva în aproprierea magazinului universal si a Casei de Culturã. Doar aceasta era solutia pentru crescãtorii de animale, spre exemplu, care gãseau aici cele trebuincioase, dupã ce târgurile de animale au fost interzise. Rãmâne de vãzut care va fi locatia finalã.
Diana Mitrache