Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara trateazã cu responsabilitate tema dezvoltãrii  turismului în judet, investind nu numai în modernizarea si reabilitarea infrastructurii rutiere, ci si în extinderea si modernizarea retelelor de alimentare cu apã.
De altfel, investitiile în extinderi de retele de alimentare cu apã potabilã, respectiv de evacuare a apelor uzate menajere, au devenit o prioritate la nivel judetean, mai ales dupã aderarea României la Uniunea Europeanã.
La sfârsitul acestei sãptãmâni, conducerea CJ Hunedoara va prezenta consilierilor judeteni, în sedinta ordinarã, proiectul de hotãrâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a documentatiei tehnico-economice pentru obiectivul de investitii „Alimentare cu apã potabilã zona turisticã Pasul Vâlcan”.
Decizia CJ Hunedoara de a se implica în extinderea retelei de apã potabilã si în Pasul Vâlcan a fost luatã în contextul în care, în prezent, grupul de cabane din cadrul complexului turistic este  alimentat cu apã netratatã. În conditiile actuale, apa nu poate fi folositã în consumul curent ca si apã potabilã de cãtre turistii cazati în zonã.
„Apa cu care sunt alimentate în prezent cabanele provine din douã surse, este înmagazinatã într-un rezervor unde nu este tratatã pentru a i se conferi parametrii de potabilitate si ajunge la consumatori printr-o retea de distributie. Implicarea în dezvoltarea turismului nu se face prin vorbe, ci prin fapte! De aceea luãm mãsurile care se impun pentru respectarea normelor europene si finantãm aceste lucrãri, Pasul Vâlcan fiind un obiectiv cu un potential urias”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
„În zona Vãii Jiului existã un areal geografic si o istorie care o certificã drept destinatie turisticã. Consiliul Judetean Hunedoara va face tot ceea ce este necesar si posibil pentru a contribui la dezvoltarea si promovarea turismului, pentru valorificarea potentialului turistic”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, presedintele CJ Hunedoara. Potrivit proiectului, reteaua de aductiune va fi extinsã pe o lungime de 3,7 km, iar reteaua de distributie pe o lungime de 0,5 km. Vor fi amenajate douã cãmine de rupere presiune, un rezervor de înmagazinare (capacitate de 100 mc) echipat cu microstatie de clorinare, douã cãmine regulatoare de presiune pe reteaua de distributie si cinci hidranti de stingere a incendiilor. Valoarea rezultatã din devizul general este de 1.826.441,19 lei (cu TVA), iar sursele de finantare sunt: Consiliul Judetean Hunedoara (1.542.828,41 lei), SC Apa Serv Valea Jiului SÃ (241.464,31 lei) si dividentele ce revin UAT Vulcan din activitatea operatorului de apã (42.148,47 lei). Durata de realizare a investitiei este de 12 luni.