”Adoptia uneste destine”

Instituirea zilei de 2 Iunie ca „Ziua Nationalã pentru Adoptie” a avut drept scop promovarea adoptiilor nationale.  Adoptia este una din acele solutii care îi poate face fericiti atât pe copii, cât si pe pãrinti. Dragostea unui copil este cel mai sincer, cel mai intens si pur sentiment.
Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Hunedoara celebreazã si în acest an Ziua Adoptiei într-un cadru festiv la un loc de joacã situat în municipiul Deva. Acest eveniment va oferi familiilor/persoanelor adoptatoare si copiilor adoptati de cãtre acestea posibilitatea de a se cunoaste si a se juca împreunã, de a împãrtãsi idei si sentimente.
”Bucuria de a avea un copil, de a-l creste si de a trãi, odatã cu el, fiecare moment al vietii reprezintã una dintre cele mai frumoase trãiri. Existã însã persoane care nu pot avea un copil, dar care doresc sã-si împlineascã menirea de a fi pãrinti si, prin urmare, recurg la adoptie”, spune Geanina Marina Ianc, director general DGASPC
În cadrul D.G.A.S.P.C. Hunedoara functioneazã Serviciul adoptii postadoptii, cu sediul în Deva, strada Gheorghe Baritiu, nr. 21. Persoanele/familiile care doresc sã adopte pot primi informatii despre procedura adoptiei direct de la specialistii serviciului de luni pânã joi între orele 7.30 – 16.00 si vineri între orele 7.30- 13.30 sau telefonic la numãrul de telefon 0723193276.
În primele cinci luni ale anului, 20 de familii au fost atestate ca familie/persoanã aptã pentru adoptie, pentru 21 de copii s-a fãcut deschiderea  procedurii de adoptie, 7 copii au fost încredintati în vederea adoptiei si pentru 14 copii s-a finalizat adoptia.
Pe parcursul anului 2018, 38 de familii au fost atestate ca familii/persoane apte pentru adoptie, s-a realizat deschiderea procedurii de adoptie pentru 42 de copii, au fost încredintati în vederea adoptiei 27 de copii si pentru 24 de copii s-a finalizat procedura de adoptie (din care una internationalã).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.