Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea-Flaviu Bobora, a primit miercuri, la sediul institutiei, delegatia condusã de doamna SWANTJE KORTEMEYER – Sefa Sectiei Economice si Comerciale a Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucuresti, alãturi de domnul HANS ERICH TISCHLER – Consulul Republicii Federale Germania la Sibiu, domnul SEBASTIAN METZ – Director General, Camera de Comert si Industrie Româno-Germanã (AHK România),  domnul GUENTER MAIER, consultant în investitii Germany Trade and Invest, doamna RUXANDRA DUMITRESCU – Director Departament Consiliere Piatã AHK România si doamna ANCA HOCIOTÃ – Director Departament Membri si Formare Profesionalã AHK România.
În cadrul întâlnirii, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara a fãcut o prezentare  succintã a principalelor investitii aflate în curs de realizare în judet si a apreciat modelul de  dezvoltare german.
„Pãrerea mea despre prezenta germanã în România este una de exceptie pentru cã aveti proceduri clare, un mod pragmatic de a gândi, o seriozitate deosebitã în ceea ce faceti”, a declarat Mircea Flaviu Bobora.
La rândul lor, membrii delegatiei germane si-au exprimat interesul pentru dezvoltarea învãtãmântului dual si valorificarea potentialului investitional în zonã.
La întâlnire au participat si prefectul judetului Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely, subprefectul Dorel Bretean, consilierii judeteni Lenuta Armean si Mircea Popa si reprezentanti  ai aparatului de  specialitate din cadrul CJ Hunedoara.