Micuta locomotivã cu aburi construitã de inginerul petrosãnean Alexandru Skroban va fi expusã la Muzeul Mineritului din Petrosani.
Edificiul se aflã într-un amplu program de modernizare si recompartimentare, iar odatã finalizate lucrãrile, locomotiva îsi va gãsi locul în curtea muzeului, sustine Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Din motive bine  întemeiate, anul acesta de Ziua Copilului, cei mici nu se vor putea plimba cu locomotiva, însã inginerul petrosãnean, creatorul micutei locomotive spune cã o întâlnire ar putea fi posibilã de Ziua Minerului.
“Cred cã multi asteptati plimbarea cu locomotiva de ziua copilului în parcul din Petrosani,asa cum speram si eu. Din pãcate soarta a vrut altceva. La sfârsitul lunii mai, voi fi supus unei operatii  oftalmologice. Dacã totul va fi bine ne vom reîntâlni la toamnã, de Ziua Minerului sau la începutul anului scolar. Dorinta mea este ca dupã aceastã ultimã întâlnire sã puteti revedea locomotiva cu cele douã vagonete la muzeul din Petrosani si când veti fi bunici”, spune Alexandru Skroban, creatorul micutei locomotive. Locomotiva cu aburi  realizatã de dr. ing. Alexandru Skroban este unicã în Europa. Aceasta functioneazã cu un kilogram de huilã, opt litri de apã si are o autonomie de o orã. Micuta locomotivã se plimbã pe sinele de 60 de metri cu o vitezã de 10 km/h.
Cosmin BACIU