În urmã cu 100 de ani, în municipiul Lupeni s-a înfiintat prima echipã de rugby profesionist dintr-un oras de provincie din România. De-a lungul timpului, echipa de rugby Minerul Lupeni a avut o prezentã apreciatã în lumea sportului românesc.
Centenarul rugby-ului lupenean va fi celebrat în acest week-end, în cadrul unei festivitãti care va avea loc pe stadionul ”Minerul” din Lupeni, unde si-au dat  întâlnire fosti jucãtori, antrenori, conducãtori, suporteri care au iubit acest sport de traditie din Lupeni.
Cu acest prilej, sâmbãtã, 25 mai, de la ora 10.00, pe  stadionul ”Minerul” din Lupeni va avea loc si un meci old boys – fosti jucãtori ai Minerului Lupeni si o selectionatã din tarã, dar si o ceremonie de înmânare de diplome si medalii din partea Consiliului local si Primãriei Municipiului Lupeni si va fi lansatã monografia sportivã „Minerul Lupeni – 100 de ani de rugby”, realizatã de apreciatul gazetar sportiv Genu Tutu, cu sprijinul  Primãriei si Consiliului local al Municipiului Lupeni .  ” Invitãm sâmbãtã, 25 mai, începând cu ora 10,00  toti cetãtenii municipiului Lupeni la Stadionul „Minerul”, sã sãrbãtorim împreunã 100 de ani de la înfiintarea echipei de RUGBY „Minerul” Lupeni. Acest eveniment  dedicat centenarului rugby-ului lupenean este organizat de Primãria si Consiliul Local al Municipiului Lupeni”,  spune primarul Lucian Resmeritã.