Constructorii care au început lucrãrile de reabilitare a retelelor, altele decât cele prin care conductele de apã si canal au fost extinse în ultimii ani, sunt acum în douã zone  importante ale Petrosaniului.
Se lucreazã, spun responsabilii Apa Serv si asta în zona de nord si cea de sud. „Încep cu Petrosani, partea de Sus si cea de Nord. Toti cei care locuim în Petrosani realizãm cã a devenit un adevãrat santier.  Pe lângã lucrãrile ce sunt aproape de finalizare, unele pe partea de Saturn, Venus, înaintãm cãtre  centru. Se lucreazã pe strada Independentei. În zona de la liceul Economic, se va face o subtraversare, pentru canalizarea din centru, care stim cã a avut probleme, pe care o aducem pe o retea nouã.
Pe partea de nord, lucrãm în zona strada Oltului, Pârjei. Încã nu intrãm printre blocuri, dar, în cel mai scurt timp, constructorul îsi va face aparitia si acolo”, a spus Cristian Ionicã, manager SC Apa Serv.  Apa Serv a reusit acum sã  realizeze lucrãri importante si,  pentru cã multe zone vor fi  transformate în santier, responsabilii  societãtii cer îngãduintã. Nu este comod pentru nimeni în zilele în care sunt lucrãri, însã, ele sunt  absolut necesare.
„Profit de momentul acesta sã mai cer putinã îngãduintã cetãtenilor care sunt deranjati de santierul de acum din Petrosani, dar vreau sã se retinã cã lucrãrile vin în urma  reclamatiilor pe care ei le fãceau mereu. Chiar sunt pentru confortul lor, pentru cã zi de zi era inundatã zona din fata blocului, unii nu aveau apã suficientã, sau cu calitatea diminuatã, din cauza traseului de la conductã la robinetul sãu. Tot acest program este unul de reabilitare al retelelor. Iar dacã celãlalt era de extindere a retelelor si nu a fost simtit asa dur de locatarii din orase, acum este un program de reparatii retele si canal, iar disconfortul este mai mare ”, mai spune managerul SC Apa Serv.
În municipiul Petrosani, lucrãrile se finalizeazã într-un an si jumãtate, dar pânã atunci, toate retelele vechi vor fi înlocuite, iar calitatea apei va creste simtitor. Lucrãri vor fi si la Lupeni si la statia Zãnoaga, sau la Uricani.
Diana Mitrache