Aproape 500 de spectatori (cât în 5-6 meciuri anterioare la un loc!) au venit la meciul supravietuirii sã vadã minunea: victorie asupra Pandurilor.
Echipa lui Condescu începe vijelios cu un corner în min. 2 si o mare ocazie a lui Ciobanu (min. 6). A venit golul lui Vlad Rusu care a mentinut sperantele Energeticianului apoi însã Gabriel Dodoi începe sã se remarce: ocazie în min. 27, apoi golul egalizator un minut mai târziu. Finalul primei reprize apartine Energeticianului, cu ocaziile lui C. Ionicã (min. 37) si Guiti (min. 42). La reluare, ACS Energeticianul intrã mai hotãrât, cu ocaziile lui Vl. Rusu (min. 60) cu poarta goalã si tot el în min. 65 cu capul. Urmeazã Vl. Tudorache (min. 69) cu un sut din 8m peste poartã si cu un sut excelent de la 25m (min. 71) din loviturã liberã. Vine min. 87 când Blejdea aflat într-o suspectã pozitie de ofsaid trimite spre Dodoi care îngroapã Energeticianul. O ultimã ocazie de egalare apare în min. 90+2 Vl. Rusu suteazã din 6m apoi pandurii lui Bogoi se dau loviti – câte trei pe burtã! – trãgând de timp si meciul se încheie într-o atmosferã tristã pentru ACS Energeticianul.
”Am plecat ca favoriti, având ca obiectiv victoria sau mãcar egalul , dar din pãcate am pierdut… Am dominat repriza secundã, am ratat incredibil. Mai avem sanse sã batem ultimele douã jocuri la Metaloglobus si cu Chindia iar Pandurii sã piardã cu ASU Poli sau la ”U” Cluj. Mã simt dator fatã de  public, de finantator, dar mai avem sansa noastrã. Sã sperãm pânã la final” a declarat Viorel Tãnase antrenorul Energeticianului.
ACS Energeticianul – Pandurii Tg. Jiu 1-2 (1-1)
ACS Energeticianul (antr. Viorel Tãnase): Buga – Gunie, Guiti, Ionitã, Dragu – Enache (min. 57 Cenaj), Gârbitã (min. 70 Maxin), Vl. Tudorache, Rob. Petre – Vl. Rusu, C. Ionicã (min. 84 Alex. Popescu)
Pandurii Tg. Jiu (antr. Adrian Bogos): Al. Costache – Brânzan, D. Ciobanu, Rob. Gheorghe, Al. Vasilescu – Vodã (min. 70 Dãnescu), Raicu, Tudoran, Dodoi – Blejdea (min. 89 Sendroiu), P. Popescu (min. 90+3 Mãicãneanu).
Arbitru: Rares Vidican – Satu Mare.
Spectatori: 500
Golurile: 1-0 Vl. Rusu (min. 9) sut din 6m în bara interioarã dupã ce portarul Costache a respins sutul lui Gârbitã; 1-1 Dodoi (min. 28) cu un sut din 6m balonul lovind bara; 1-2 Dodoi (min. 87) sut din 4m dintr-o pasã primitã de la Blejdea.
Emotii si sperante
Chindia Târgoviste a trecut cu mari emotii de Metaloglobus Bucuresti câstigând cu 2-1 dintr-un gol din penalty marcat în min. 82.
Aerostar Bacãu este a patra echipã retrogradatã matematic dupã 0-3 acasã cu Academica Clinceni.
Farul Constanta a fost demolatã la Sânmartin, 0-5 cu Luceafãrul Oradea, iar Ripensia Timisoara s-a fãcut si ea de râs, 1-4 la CS Mioveni.
ASU Poli Timisoara câstigã cu emotii 4-3 cu CS Balotesti, golul victoriei fiind marcat în min. 89 de ex-jiulistul Scutaru.
FC Arges – UTA 2-1, cândva un duel aprig între douã foste campioane ale României.
GENU TUTU
Foto Facebook: Cofaru Mircea Aurelian