În luna aprilie, Consiliul Local al municipiului Petrosani a decis modificarea  organigramei si a statului de functii al aparatului de specialitate al Primarului municipiului Petrosani si a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local.
Documentul prevede si înfiintarea unei noi functii de conducere. “Se va  înfiinta un nou serviciu  denumit Serviciul de  administrare cinematograf, muzeul mineritului, centrul national de informare si promovare turisticã, având în subordine: compartiment administrare cinematograf cu un numãr total de 6 posturi de naturã contractualã, muzeul mineritului cu un numãr total de 2 posturi de naturã contractualã, si centrul national de informare si promovare turisticã cu un numãr total de 3 posturi”, aratã documentul. Numai cã acest aspect  i-a nemultumit pe unii  dintre consilierii locali, care sustin cã înfiintarea postului ar fi una politicã.
“Într-o perioadã de austeritate, meritã sã mai creati o functie importantã? Mi se pare cam putin asa,  sã mai creati o functie de conducere bine retribuitã pentru a comasa Cinematograful, Muzeul si Centrul de informare  turisticã (…) Pe de o parte ne plângem cã stãm rãu cu banii si pe de altã parte creãm functii, probabil pe linie de partid”,  a spus retoric consilierul local Mihai Barbu.  Replica imediatã a  primarului municipiului Petrosamni a fost cã “nu este pe linie de partid”, spunându-i consilierului cã “este cineva recomandat de dumneavoastrã”.
Cosmin BACIU