Încã o unitate de învãtãmânt din municipiul Petrosani urmeazã a-si schimba utilitatea. Reducerea excesivã a numãrului de elevi lasã scolile pustii.
O astfel de unitate de învãtãmânt se aflã într-unul din cele mai mari cartiere ale municipiului Petrosani, în zona Aeroport. Scoala Gimnazialã nr. 5 s-a închis încã de acum câtiva ani, iar acum edilii cautã sã îi schimbe destinatia. În acest sens a fost aprobat proiectul de hotãrâre privind solicitarea adresatã Ministrului Educatiei Nationale pentru emiterea avizului conform în vederea schimbãrii destinatiei imobilului în care a functionat Scoala Gimnazialã nr.5 Spiru Haret.
“Solicitarea adresatã Ministrului Educatiei Nationale pentru schimbarea destinatiei imobilului în care a functionat Scoala Gimnazialã nr. 5 Spiru Haret, situatã în Petrosani, str. Oituz, nr. 7 se face pentru a putea organiza în aceastã clãdire diverse evenimente sociale, cultural sau de interes public”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.  Conform dispozitiilor art. 112, alin. 6 din Legea nr. 1/2011, Legea educatiei nationale, cu modificãrile ulterioare: “Schimbarea destinatiei bazei material a institutiilor si unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar de stat se poate face de cãtre autoritãtile administratiei publice locale numai cu avizul conform al Ministerului Educatiei Nationale. Procedura elaborãrii avizului conform si conditiile necesare acordãrii acestuia se aprobã prin ordin al ministrului Educatiei Nationale”. Scoala Gimnazialã Nr.5 din localitate a fost închisã în urmã cu trei ani. De atunci, clãdirea nu a mai avut o altã utilitate. Pe lângã unitatea de învãtãmânt care a intrat în conservare stã nefolositã si o salã de sport.
Cosmin BACIU