La momentul în care Societatea Nationalã a Huilei din Petrosani se diviza si minele viabile intrau în CEH, iar cele neviabile, în SNIM, societatea care a gestionat închiderea minelor avea 2.443 de oameni.
Societatea cuprindea si minele Petrila si Paroseni si Uricani, iar acum doar în douã dintre acestea se mai lucreazã. Responsabilii de aici spun cã în 6 luni se închide total activitatea în subteran, iar oamenii, mare parte din ei, vor fi disponibilizati.
„În momentul de fatã mai avem 374 de angajati, iar la finele  acestui an ar mai trebui sã rãmânã în firmã maxim 90 de persoane, restul fãcând obiectul unor  disponibilizãri. Acum, fie cã aceste disponibilizãri vor fi fãcute în douã transe, sau într-una singurã, la finele anului, cu plãti  compensatorii”, a spus Petre Drãgoescu, director tehnic SNIM.
Mai rãmân nici 100 de oameni, iar acestia vor gestiona ceea ce mai e de fãcut la nivelul birocratic. „Cei care rãmân vor administra activele, în zona financiarã, cea de resurse umane, partea de  contabilitate, urmãrirea tehnicã a proiectului de ecologizare la suprafatã. Sunt lucrãri ce intrã în atributia lor, dar si arhivele, pe care am dori sã le punem undeva asa încât sã aibã acces cei interesati în a-si gãsi informatiile necesare. Am discutat la Minister asta si am ajuns la  concluzia cã va fi o arhivã comunã, a noastrã si a celorlalte unitãti miniere, sau care mai sunt încã active”, mai spune Drãgoescu. Finalul lunii decembrie 2019 intrã în istoria Vãii Jiului ca  termenul limitã în care în zona aceasta s-a mai lucrat în subteranul minelor ce au fost considerate  neviabile.
În luna noiembrie 2012, peste 2000 de mineri erau transferati la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, dupã ce Guvernul aproba ordonanta de urgentã privind transferul  personalului de la unitãtile neviabile ale Companiei Nationale a Huilei  la noua societate. Societatea Nationalã de Închideri de Mine se va închide total în 2020, iar pânã atunci va functiona doar în câteva birouri.
Diana Mitrache