Plt. adj. Iulian Spãtaru, plt. maj. Andrei Chirilã, plt. maj. Varga Zsolt, plt. maj. Florin Gavrilã, plt. maj. Daniel Sonoc,plt. maj. Marian Albu si paramedicul Cristian Albu s-au clasat pe o onorantã pozitie a 3-a în concursul destinat pompierilor profesionisti, voluntari sau privati, alpinistilor utilitari si fortelor speciale ale armatei.
Întrecerea organizatã la Brasov, timp de 3 zile, a strâns la start 50 de participanti care au participat la actiuni complexe de salvare de la înãltime. Prima probã a implicat preluarea unei victime si transportul acesteia pe o targã prin spatii înguste, în timp ce, a doua probã a constat în salvarea unui alpinist, aflat în stare inconstientã, blocat în coardã pe un versant.
În competitie s-au înscris 6 echipe de interventie din cadrul ISUHunedoara, I.S.U. Neamt si I.S.U. Brasov precum si din Polonia si Turcia. Inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, colonel Viorel Demean spune ca performanta alpinistilor hunedoreni este o confirmare a muncii depuse de membrii echipajului în pregãtire si a seriozitãtii lor.
Diana MITRACHE