Se lucreaza si in week-end la ANAF Petrosani si asta pentru ca, pana la finele lunii mai vor fi restituIti toti banii pentru cei care au de primit sume pe timbrul de mediu.
E vorba chiar si despre sumele ce privesc dobanzile aferente. „Timbrul de mediu va fi achitat pana la sfarsitul lunii curente, in doua transe. Initial, va fi platita  taxa reprezentand timbrul de mediu si, ulterior, va fi dobanda curenta acestor taxe. Avand in vedere faptul ca, zilele trecute, a intrat suma integrala pentru restituirea acestei taxe, vom lucra inclusiv in week-end, ca sa ajunga, pana la finele lunii, suma in conturile cetatenilor”, a spus Valentin Petrar, sef ANAF Petrosani.
Aproximativ 4.200 de oameni cer sa li se restituie timbrul de mediu la ANAF in zona Vaii Jiului, iar oamenii vor primi si banii si dobanzile aferente pana la sfarsitul lunii mai.
Taxa auto pentru autovehicule la prima inmatriculare a fost introdusa pentru prima data la 1 ianuarie 2007, imediat dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Ea a suferit numeroase modificari pana in 2012 cand taxa a fost suspendata pana la finalul aceluiasi an, iar persoanele care platisera deja urmau sa primeasca banii inapoi.Din 15 martie 2013 a intrat in vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculata exclusiv pe baza emisiilor de CO2, inscrise in cartea de identitate a masinii. Timbrul de mediu pentru autovehicule face parte din cele 102 taxe nefiscale care au fost eliminate de la 1 februarie 2017.
Diana Mitrache