Toti cei care au solicitat proteze sau diverse aparte medicale la Casa de Sãnãtate din Hunedoara le-au si primit. Vorbim despre oameni care au nevoie de astfel de aparate, iar investitia se ridicã la nu mai putin de 244.000 de lei.
Potrivit unui comunicat remis presei „Casa de Asigurãri de Sãnãtate Hunedoara a aprobat toate cererile pentru procurarea de dispozitive medicale destinate recuperãrii unor deficiente organice sau functionale în ambulatoriu aflate pe lista de asteptare pânã la data de 6 mai, inclusiv. Astfel, au fost emise un numãr de 265 de decizii de aprobare pentru procurarea de dispozitive medicale, în valoare totalã de 244.000 lei, dupã cum urmeazã: Proteze auditive – 97, Proteze de membre superioare si inferioare – 69, Orteze – 65, Proteze externe de sân cu accesorii – 13, Cristalin artificial – 11 si chiar si 10 Benzi pentru incontinentã urinarã”.
Reprezentantii CAS Hunedoara spun cã acum, dupã primirea deciziei, pentru procurarea dispozitivului medical, asiguratul sau unul dintre membrii de familie cu grad de rudenie I si II, sot/sotie, o persoanã împuternicitã legal în acest sens de cãtre asigurat, trebuie sã se adreseze unuia dintre furnizorii mentionati în lista atasatã deciziei de aprobare transmisã de CAS Hunedoara. Termenul de valabilitate al deciziei de aprobare pentru procurarea dispozitivului medical este de 30 de zile calendaristice de la data emiterii acesteia de cãtre CAS Hunedoara. De aceea, CJAS Hunedoara face un apel la toate persoanele care au primit deciziile sã se prezinte în cel mai scurt timp la unul dintre furnizorii mentionati pe spatele deciziei pentru a-si ridica dispozitivul medical aprobat.
Diana Mitrache