Modul în care functioneazã ADI Deseuri îi nemultumeste pe consilierii locali de la Petrosani. Rapoartele de activitate ale asociatiei lipsesc, însã reprezentantii acesteia au mãrit cotizatia pe care o datoreazã primãriile.
Numãrul cetãtenilor aceleiasi localitãti diferã în functie de interese. Remarca îi apartine unui consilier local de la Petrosani. Claudiu Cornea (PNL) a remarcat faptul cã sumele pe care municipalitatea de la Petrosani le datoreazã unor asociatii de dezvoltare diferã., desi calculul se face fix în functie de numãrul de locuitori de la o anumitã datã.
“Aici (Proiect de hotãrâre privind aprobarea alocãrii din bugetul local a sumei de 50.565,60 lei cãtre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã ,,Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor judetul Hunedoara” reprezentând cotizatia aferentã anului 2019 –n.r.) este o chestiune oricum diferitã fatã de urmãtoarele douã proiecte care vizeazã cotizatii. La celelalte douã ne raportãm la populatia municipiului Petrosani de la 31 iulie 2018 care este 41843. La acest proiect de hotãrâre ne raportãm la populatia municipiului Petrosani la 1 ianuarie 2018 care este ceva mai mare. Asta este o problemã. Eu as propune sã ne raportãm si la acest proiect de hotãrâre tot la 31 iulie 2018. Am vãzut cã ei au si majorat cotizatia de la 1leu la 1,2 lei, eu vã propun sã aprobãm tot la 1 leu, la fel cum am aprobat si anul trecut. În aceste conditii sã modificãm articolul 1 doar cu privire la sumã, adicã în loc de 50 565,60 lei sã aprobãm 41843 lei. Adicã 41843 locuitori ori 1 leu”,  a spus Claudiu Cornea, consilier local la Petrosani.
De  altfel, consilierii locali sunt nemultumiti de modul în care functioneazã ADI Deseuri. Transparenta nu este punctul forte al asociatiei, dupã cum sustin atât consilierii locali, cât si primarul municipiului Petrosani, care se declarã nemultumiti de faptul cã nu li se prezintã un raport de activitate.
“Toatã chestia pe care o spun si care se tot repetã la fiecare proiect de hotãrâre este o adresã de la statisticã si câti bani trebuie sã dea fiecare, dar ce fac ei cu acesti bani, în afarã de salariile personalului de 821458 lei si colaboratori 14971 lei, ba mai au si bani pentru promovare si informare publicã, mai au cheltuieli de deplasare. Aici Petrosaniul nu se regãseste deloc si eu as propune sã amânãm acest proiect de hotãrâre pânã rãspund la adresa respectivã, sã ne spunã ce fac cu acesti bani, care nu sunt putini, în municipiul Petrosani. Eu fac un alt amendament ca pânã nu rãspund la aceastã adresã sã amânãm acest proiect de hotãrâre”, a spus consilierul local Mihai Barbu (ALDE), punctual de vedere al acestuia fiind sustinut si de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Cosmin BACIU