Ministrul Turismului recomandã ca destinatie turisticã Rezervatia de Zimbri de la Hateg. Oficialul guvernamental s-a aflat, la finele sãptãmânii trecute, la Hateg, acolo unde a vizitat rezervatia de zimbri.
Bogdan Trif sustine cã la doar 4 kilometri de orasul Hateg se aflã una dintre cele mai frumoase rezervatii din România deschisã vizitatorilor, aici fiind unul dintre putinele locuri unde vizitatorii pot vedea zimbri în mediu natural.
„Astãzi (sâmbãtã-n.r.) sunt la Hateg si pot spune încã o datã cã România este o tara care poate oferi turistilor experiente unice. Este o plãcere sã poti observa de aproape zimbri într-o rezervatie naturalã si sã poti sã afli atât de multe lucruri despre istoria locurilor acestora. Recomand tuturor celor care vor sã descopere încã o zonã frumoasã din tara noastrã sã vinã la Rezervatia de Zimbri din Hateg”, a spus Bogdan Trif, Ministrul Turismului.
Rezervatia de Zimbri Silvut-Hateg, numitã dupã pãdurea si judetul în care se aflã a fost fondatã în anul 1958, când doi zimbri numiti Podarec si Polonka au fost adusi în România din Polonia.
Astãzi, rezervatia gãzduieste 7 zimbri, aici fiind de altfel este primul loc din România unde zimbrii au reapãrut în tara noastrã dupã ce au dispãrut în secolul al XVIII-lea, ultimul exemplar din sãlbãticie fiind ucis în Transilvania în 1790.
De-a lungul anilor, un total de 47 de pui s-a nãscut la Rezervatia Silvut-Hateg, dar unii dintre ei au fost trimisi în alte pãrti ale tãrii în care au fost fondaterezervatii. În prezent, au mai rãmas doar în jur de 3.000 de zimbri în întreaga lume.
Cosmin BACIU