Drumul spre Herculare, reabilitat, nu continuat

Drumul ce duce spre Herculane, prin Uricani, de la Câmpu lui Neag, va fi reabilitat. Primarul spune cã a primit, printr-o Hotãrâre de Guvern, bani doar pentru reabilitare, pentru cã, pânã acum, drumul a fost construit doar pe bani veniti pe programe de inundatii si acum, spune primarul Dãnut Buhãescu, ar fi nevoie de o reabilitare si consolidare.
Abia spre toamnã sperã si la o nouã Hotãrâre de Guvern prin care sã se dea banii necesari construirii ultimilor kilometri, însã, cu toate acestea primarul vede asta ca pe o mare realizare.
“S-a aprobat prin HG tot ce înseamnã partea economicã si tehnicã si sunt alocate 300  milioane de lei din cele 500 de milioane, la cât este estimatã lucrarea. Nu vor putea fi cheltuiti, pentru cã va trebui sã se dea drumul la procedura de licitatie. Dacã licitatia se desfãsoarã normal si nu sunt contestatii, sau probleme, anul acesta sunt sanse sã aparã santierul. Bucãtica aceea micã ce s-a construit pe vremea lui Bãsescu, niciodatã nu s-a fãcut pe vreun proiect. Putini stiu cã era doar lucrãri de reparatii si consolidare în urma inundatiilor. Este pentru prima datã. Acum s-a fãcut proiect pentru primul tronson, iar al doilea, de la Cerna, pânã la Hercusane, cred cã o sã auzim în câteva luni cã va fi datã o nouã HG”, a spus Dãnut Buhãescu, primarul orasului Uricani.
În sedinta de joi, 18 aprilie 2019, Guvernul României a avut pe ordinea de zi dezbaterea unui proiect de hotãrâre (HG 20/2019) privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Drum de legãturã DN66A km 47+600 – km 66+204 Câmpu lui Neag – Cerna (judetul Gorj)”. Drumul nu este degradat si pare asfaltat corespunzãtor, însã,  specialistii care vir câstiga licitatia vor  avea de fãcut, cel mai probabil, consolidãri. Drumul, în actualele conditii, tot nu va fi  circulabil, pentru cã, pânã la ora actualã au fost realizati doar 20 de  kilometri de sosea,  de la iesirea din Uricani, pânã în zona numitã Câmpusel. Ministerul Dezvoltãrii Regionale precizeazã cã „sectorul de drum de la intersectia DN66A  km 66+204 pânã la intersectia cu DN67 D în zona localitãtii Bãile Herculane a fost încadrat prin HGR  nr. 1211/2010 în  categoria functionalã a drumurilor de interes national, prin clasarea lui si dat în administrarea Ministerului Transporturilor în  vederea realizãrii de cãtre CNAIR a  activitãtilor de interes national în domeniul administrãrii drumurilor nationale”. Pânã în prezent nu s-a organizat o procedurã de  elaborare a unui studiu de fezabilitate pe acest sector, din cauza finantãrii insuficiente.
Diana Mitrache

Advertisements

7 comentarii la „Drumul spre Herculare, reabilitat, nu continuat

 • 24 aprilie 2019 la 22:42
  Permalink

  Ne duce cu minciunile pana ce vor trece alegerile (europarlamentare si presedentiale) de anul acesta si alegerile (locale si parlamentare) de anul viitor si tot nu se va asfalta drumul DN 66A spre Herculane si DN 7A spre Voineasa . Valea Jiului este mintita de foarte multi ani iar primari si parlamentari PSD din Valea Jiului nu spun unele adevarurii ca sa nu fie schimbati de pe listele de candidati PSD la alegeri .

  Răspunde
 • 25 aprilie 2019 la 12:49
  Permalink

  Ce gogosi,bai terminati naibii drumul si dupa reabilitati cat vreti la drum.Acum reabilitati un drum care duce spre nicaieri.De atatia ani nu ati fost in stare sa terminati drumul asta si acum aruncati banii pe fereastra pentru reabilitari.Asa cine naiba sa investeasca in Vale daca nu au drumuri? mai bine inchideti naibii tot,plecam toti pe unde apucam ca asta deja le intrece pe toate.

  Răspunde
 • 25 aprilie 2019 la 16:44
  Permalink

  lasa-ti drumul asa cum este nu vrem distrugerea zonei

  Răspunde
 • 25 aprilie 2019 la 21:09
  Permalink

  Domnule Horatiu,sunteti putin rupt de realitate.Adica nu vin investitori din cauza drumurilor?Drumurile dinspre Deva si Tg Jiu sunt foarte bune!Sau investitorii nu vor sa vina pe aceste drumuri,vor sa vina doar pe drumul de la Herculane,au ei un fix!Presupunand ca maine acest drum ar fi finalizat,investitorii se vor ,,inghesui” sa vina in Vale,la fel ca pana acum!Adica deloc!

  Răspunde
  • 26 aprilie 2019 la 17:03
   Permalink

   Fane investitorii au fixuri pe transport in general ca deocamdata nu pot sa isi teleporteze marfa si au nevoie de drumuri iar drumul ala duce spre Dunare,sper ca nu trebuie sa iti explic ce inseamna Dunarea.Drumul spre Tg.Jiu este blocat de multe ori iar spre Deva poate fi in lucrari.Cu o zona deschisa mai ai o sansa de investitii cu una inchisa nici una.
   Hai sa nu mai facem drumul asta ca sa te plimbi tu,inca vreo 10 insi odata pe an si sa nu deranjam un cuib de lilieci,drum care este in mare proportie gata.Vezi ca este o zona pe moarte economic dar te tii tare pentru ca pe tine te doare undeva de viitorul Vaii Jiului.Nu esti implicat personal in viata de zi cu zi de aici asa ca iti este usor sa vorbesti absurditati.Stai linistit ca autoritatile te lasa sa te plimbi in continuare,drumul oricum nu se va termina.Iar cand te plimbi sa nu uiti in trecere sa faci cu mana la toate apartamentele goale din Vale si la saracii ramasi pe aici stiu ca te bucura sa vezi asta la cat pari de sadic.

   Răspunde
 • 26 aprilie 2019 la 19:34
  Permalink

  Vorbe goale,adica nu chiar goale, se mai obtin niste bani pentru asa zisa reabilitare si cu asta basta.Primarul din Uricani de mai bine de 10 ani de cand e pe functie o tot da tare cu drumul catre Herculane si de la Campul Sel incolo nu a facut nici macar un metru.Vor mai trece 10 ani si drumul tot acolo va fi,insa e bine ca primarul insista mai ales in preajma alegerilor….

  Răspunde
 • 26 aprilie 2019 la 21:50
  Permalink

  Buha ,tu cu Razme sunteti papagali lui Draknea ,nu aveti nici o valoare ,doar cand sunt alegeri se mai arunca un OS la oamenii din Vale.Vrem fapte nu vrajeala.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.