Hotelierii din statiunile montane Straja si Parâng au venit cu oferte speciale de Paste, pachetele având incluse mese traditionale, foc de tabãrã sau distractii pentru copii, dar si tarife reduse la instalatiile de transport. Preturile pornesc de la 75 de lei si ajung la 1.800, în functie de dorintele turistilor. Hotelul Rusu din Parâng  s-a pregãtit sã le ofere turistilor, care vor petrece sãrbãtorile pascale aici, meniuri traditionale si multã distractie. Aici, pachetul de Paste, care include trei nopti de cazare costã 1800 de lei. Sunt incluse micul dejun, primirea traditionalã în noaptea de Înviere cu ouã rosii, cozonac, pascã si vin sau cine speciale. Turistii au muzicã live, acces la spa, drumetii, si multe alte surprize. Bãuturile sunt incluse în pachetul de Pasti (fãrã limitã): Vin alb, rosu, roze, tuicã,cafea si suc de portocale, pentru fiecare pachet.
Pentru copiii pânã la 7 ani cazarea este gratuitã în aceeasi camera cu pãrintii, iar toate  serviciile de masã sunt incluse dacã nu se  solicitã pat suplimentar sau loc la masa.
La Straja, pensiunile au oferte cuprinse între 75 de lei/ persoanã/ noapte, fãrã masã, si 200 de lei/ persoanã/ noapte, demipensiune cu masã festivã. Tot aici, în Vinerea Mare, turistii pot lua parte la o procesiune religioasã deosebitã, care porneste din centrul municipiului Lupeni si se sfârseste la schitul din Straja Turistii care vor decide sã îsi facã sãrbãtorile pascale la munte vor avea parte de atmosferã de relaxantã si aer curat din plin.
Marius Mitrache