Moneda omagilã cu valoarea de 10 lei a fost lansatã, ieri, în circuitul numismatic. Potrivit BNR, aversul monedei redã conacul generalului Berthelot din comuna Fãrcãdinul de Jos din judetul Hunedoara, în prezent General Berthelot.
Totodatã are inscriptia în arc de cerc ‘ROMANIA’ si valoarea nominalã de 10 LEI, stema României si anul de emisiune 2019. Moneda este din argint si atinge tema Desãvârsirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot. Reversul monedei prezintã portretul lui Henri Mathias Berthelot, inscriptiile în arc de cerc ‘HENRI MATHIAS BERTHELOT’ si anii între care a trãit 1861-1931. Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însotite de brosuri de prezentare redactate în limbile românã, englezã si francezã. Acestea includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gãsesc semnãturile guvernatorului BNR si casierului central. Tirajul pentru aceastã emisiune este de 300 monede din argint. Pretul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare este de 350,00 lei.
Monedele din argint cu tema Desãvârsirea Marii Uniri – Henri Mathias Berthelot au putere  circulatorie pe teritoriul României.
Maximilian Gânju