Cea mai importantã arterã din Lupeni, care se întinde la intrarea în municipiu si pânã la fosta fabricã TESMA, este în plin proces de reabilitare. În urmãtoarele douã sãptãmâni, se pun  borduri si apoi va fi turnat asfaltul.
„Foarte important este drumul Tudor Vladimirescu, pentru municipiul nostru. Am reusit ca, de la TESMA, pânã la intrarea în Lupeni, sã refacem totul si practic va fi fãcut cu fonduri europene, pe care le-am accesat. Reusim astfel sã asfaltãm cât mai repede. Momentan este un disconfort pentru oameni, dar sunt niste pasi si acum urmeazã sã fie montate bordurile”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului  Lupeni.
Lupeniul, spune primarul Lucian Resmeritã, a accesat prin PNDL, nu mai putin de 750 de milioane de lei, iar în iulie încep lucrãrile si la drum,   în Bãrbãteni, la Spital, sau în zona parcurilor. Cel mai interesant punct, însã,  va deveni sensul giratoriu pe care autoritãtile îl proiecteazã si  îl construiesc în zona din apropierea spitalului.
„Va fi un lucru inedit pentru noi, cã tot vorbim cã Lupeniul nu are niciun sens giratoriu. Va fi unul aici, pe care încercãm sã îl valorificãm cât mai  bine din punct de vedere peisagistic. O sã colaborãm cu specialisti în domeniu”, a mai  adãugat Lucian Resmeritã.
Pânã acum a fost scoasã calea feratã ce cândva a servit orasului, dar care a fost în timp dezafectatã, iar stratul  de asfalt uzat a fost  îndepãrtat. Urmeazã ca în aceastã primãvarã artera principalã din Lupeni sã devinã una  dintre cele mai nou-asfaltate din Valea Jiului.
Diana Mitrache