Consiliul Judetean Hunedoara alocã peste 100.000 de lei pentru premierea elevilor si sportivilor cu rezultate deosebite, dar si a profesorilor si antrenorilor acestora.
Eforturile deosebite si rezultatele obtinute de elevii si sportivii hunedoreni la concursurile si olimpiadele scolare, respectiv la competitiile sportive care s-au desfãsurat în anul 2018, sunt de rezonantã la nivel national si international. De aceea este necesar sã existe existã o  modalitate prin care sã aducem în lumina reflectoarelor acei tineri care, prin munca lor, au reusit sã facã cinste judetului Hunedoara.
În acest sens, la propunerea conducerii Consiliului Judetean Hunedoara, în sedinta de vineri, 19 aprilie 2019, vor fi supuse aprobãrii douã proiecte prin care se alocã suma de 107.000 lei pentru premierea unui numãr de 214 elevi, sportivi, profesori si antrenori.
„Palmaresul realizat în domeniul sportului si pozitia de excelentã detinutã sportivii hunedoreni, ne determinã sã respectãm valorile  noastre si sã le oferim un minim de recunostintã. Ca hunedoreni si autoritãti ale administratiei publice locale avem obligatia sã recunoastem meritele deosebite ale sportivilor, dar si ale elevilor care au obtinute rezultate deosebite la concursurile si olimpiadele scolare”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Premiile vor fi acordate în cadrul festiv în cadrul evenimentului „Gala Excelentei Hunedorene” care se va desfãsura în data de 6 mai 2019, de la ora 13.00, la Teatrul de Artã din Deva.
Listele cu elevii, sportivii, profesorii si antrenorii pentru care se propune premierea, pot fi consultate pe site-ul www.cjhunedoara.ro, la sectiunea Sedinte CJH/Sedinta din 19 aprilie, punctele 15 si 16, respectiv anexele. Sprijin financiar  si pentru olimpiadele judetene Aproximativ 9.000 de elevi din învãtãmântul hunedorean sunt asteptati sã participe la etapele judetene ale concursurilor si olimpiadelor scolare care vor avea loc în acest an. Este vorba despre suma de  58.500 lei. Banii vor fi alocati în baza unui acord de asociere cu Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara  si reprezintã  costurile estimate  per elev participant  la concursuri si olimpiade.