Sobolanii au invadat un bloc de locuinte aflat în Cartierul 8  Martie din Petrila si, dupã ce a chemat deratizarea, primarul Vasilicã Jurca a cãutat sã educe populatia.
I-a chemat la o întâlnire în preajma fostei ghene de gunoi, unde le-a arãtat cã sobolanii nu mai misunã acum, dar, ca sã îi sensibilizeze si sã îi convingã sã nu mai arunce gunoi lângã bloc, a adus pãmânt ca sã planteze flori. Doar asa cred edilii acestei localitãti, oamenii de aici ar putea sã înteleagã cã nu mai trebuie sã arunce gunoiul lângã bloc, pentru cã burlanele desfiintate nu i-au convins.
„A fost mai greu sã îi conving pe locatarii din blocul 27 cã am desfiintat ghena de gunoi. Am luat de fapt, hrana sobolanilor si am angajat o firmã ca sã deratizeze zona. Sobolanii cred cã au dispãrut, pentru cã nu se mai vãd, dar oricum firma de deratizare, sper, sã îi elimine cu totul si vreau sã le propun celor din acest bloc sã transforme aceastã ghenã de gunoi, într-un loc cu flori”, a spus Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
A fost necesar ca politistii sã facã o vreme  pazã la acest  bloc, pentru cã oamenii, desi erau invadati de rozãtoare, nu au înteles cã gunoiul trebuie coborât pânã la containerele special amenajate.
Diana Mitrache