Mai multi copii din Scoala Gimnazialã IG Duca din Petrosani au gândit un proiect de vis pentru scoala lor si, pentru cã au visat sã aibã o scoalã frumoasã nu doar în interior, vor acum sã construiascã o adevãratã zonã verde în fata unitãtii de învãtãmânt.
Pentru ca visul lor sã devinã realitate, acum au organizat un Târg de primãvarã, si, timp de 3 zile, vor vinde produse exceptionale fãcute de ei, special pentru aceastã sãrbãtoare.
„Avem un proiect de antreprenoriat verde, pe care l-am depus si l-am si câstigat si asa am decis sã facem obiecte, pe care sã le vindem. Cu banii pe care îi primim, vrem sã investim în zona verde din fata scolii, unde vrem sã facem un mediu prietenos. Muncim de prin decembrie”, ne-a explicat Daria Semen, una dintre fetitele care au creat produsele de Pasti.
Si, pentru cã aratã exceptional, produsele lor chiar îsi gãsesc si cumpãrãtori, însã, oricine poate veni sã le dea o mânã de ajutor.  „Mi-a plãcut aranjamentul acesta cã este cu pãsãrele roz din pene si ouãle sunt frumoase. O sã îl pun pe biroul meu, de Pasti”, ne-a spus unul dintre primii cumpãrãtori din acest târg.
„Eu am aici un cos cu ouã. O sã îl pun la mine în camerã”, a spus o altã fetitã, care cumpãrase un astfel de aranjament.
Si nu doar cei mici pot sã cumpere, pentru cã acest târg rãmâne deschis pânã miercuri inclusiv. „De vreo douã luni pregãtim acest tip de târg, iar asa am învãtat împreunã sã facem o afacere.
Este un proiect de antreprenoriat social si, împreunã, ne-am gândit cã, organizând acest târg, vom reusi, cu banii pe care îi adunãm, sã reamenajãm spatiul curtii scolii. Am încercat sã folosim în realizarea produselor noastre cât mai multe materiale naturale, lemn, sticlã, lucruri refolosibile si tot ce am vândut, pe parcursul acestor 3 zile, sunt produse create din materiale reciclabile”, a spus Cristina Todorascu, profesor coordonator al proiectului, care ne-a explicat cã, la final, în spatiul din fata scolii, va fi un loc cu bãnci si mãsute de relaxare si un mic spatiu în care copiii din scoalã sã se simtã foarte bine. Târgul vã este deschis tuturor celor care vreti sã faceti un cadou inedit, dar si celor care cred în proiectul acestor copii, acela de a face din scoalã un loc frumos.
Diana Mitrache