Artera rutierã ce duce spre statia de sortare a deseurilor de la Petrosani a devenit cea mai circulatã din ultima vreme si asta  pentru cã masinile grele ce aduc deseurile din toatã Valea Jiului o degradeazã si mai rãu.
Administratia din Petrosani a solicitat sprijin Consiliului Judetean Hunedoara, cãruia îi cere sã preia aceastã stradã.
Drumul era cel care cândva ducea la mina Dâlja, dar acum, acolo, are  Consiliul Judetean statia de sortare si  masinile de la Supercom trec de câteva ori, si pe podul de peste Jiu si pe stradã, care au nevoie urgentã de reparatii. „Este vorba despre drumul care merge la deponeul din Colonia Petrosani, drum ce leagã strada Cuza Vodã, pânã la drumul nou reabilitat cãtre acest fost deponeu. Existã posibilitatea ca acest drum sã fie preluat de Consiliul Judetean, ca sã îl facem, fiindcã acolo nu circulã doar masinile ce deservesc administratia din Petrosani, ci si toate masinile ce deservesc Valea Jiului. Este un drum de interes judetean si ar fi potrivit sã îl preluãm si sã îl facem, ca sã îl dãm înapoi municipalitãtii. Este fãcutã o adresã cãtre CJH, o vom analiza si vom vedea exact ce facem. Trebuie, însã, ca noi sã îl preluãm si masinile sã circule pe un drum reabilitat”, a declarat, la Petrosani, Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Drumul a fost folosit luni de zile de masinile au dus gunoiul la deponeul temporar care a existat în zona Dâlja, iar acum aceiasi arterã este folositã pentru deseurile sã fie sortate si apoi transportate la Bârcea Mare, acolo unde este deponeul ecologic. Toate acestea fac ca acolo traficul sã fie unul foarte intens si, pentru cã este în interesul tuturor, acest drum ar putea fi reabilitat cu bani de la Consiliul Judetean Hunedoara,
Diana Mitrache