Linia feratã industrialã de la intrarea în municipiul Lupeni, care fãcera legãtura cu fosta garã din localitate a fost desfiintatã de autoritãtile locale, la solicitarea conducãtorilor auto, care întâmpinau greutãti în circulatie din cauzã cã traversa DN 66A.
Potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, aceastã linie nu a mai fost utilizatã de mai bine de un sfert de secol, în schimb putea reprezenta un pericol pentru soferii care o traversau, iar acestia nu erau putini dat fiind faptul cã se afla chiar la intrare în localitate.
”Pentru a înlãtura neplãcerile cu care se confruntau cetãtenii care locuiesc sau care tranziteazã municipiul Lupeni, a fost scoasã calea feratã de la intrarea în oras, situatã în zona Morii Vechi. Este vorba despre o cale feratã care nu a mai fost utilizatã de foarte multi ani si care, în prezent, nu-si mai regãsea oricum o utilitate. În urmãtoarea perioadã vom reabilita aceastã portiune din DN 66A, unde va fi turnat covor asfaltic pe întreaga suprafatã a drumului, de la Spitalul Municipal Lupeni si pânã la iesirea din municipiul Lupeni”, a declarat primarul Lucian Resmeritã.
Marius Mitrache