Minerii si energeticienii din Complexul Energetic Hunedoara au luat salariile, în timp ce angajatii TESA, de fapt cei cu salariile cele mai mari la nivelul  institutiei, au primit avansurile cu întârziere.  Este o problemã ce a fost rezolvatã oarecum în timp util, dar sindicatele spun cã totul ar putea sã intre pe fãgasul normal, dacã va fi aprobatã o hotãrâre prin care sã fie alocatã subventia pentru minele ce sunt pe  programul de închidere.
„Marti s-a fãcut plata si pentru personalul TESA. Sindicatul Muntele a fãcut presiuni si demersuri, prin Confederatia Meridian, ca HG care permite  accesarea subventiei  pentru Lupeni si Lonea si care se aflã în circuitul de semnare, sã fie aprobatã cât mai repede. Aprobarea ei permite asigurarea resurselor financiare  pentru întreg Complexul Energetic Hunedoara, în viitorul apropiat ”,  a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Plata avansurilor pentru angajatii Complexului Energetic Hunedoara  trebuia sã se facã în data de 30 martie, dar, pentru cã a fost o zi nelucrãtoare, toatã lumea a primit salariile luni, 1 aprilie. Toti, în afarã de angajatii TESA, acolo fiind si cele mai mari salarii din toatã institutia. Sindicatele, însã, dau  asigurãri cã lucrurile pot intra rapid pe fãgasul dorit, dacã se aprobã subventia, însã, nu neagã faptul cã  productia de huilã este  mult diminuatã acum.
„Probleme sunt cu productia, care este scãzutã, având în vedere cã Livezeniul mutã un complex mecanizat  dintr-un bloc în altul”, a  conchis Darius Câmpean.
Diana Mitrache