Serviciile SMURD civile vor trece în subordinea ISU din acest an, anuntul  fiind fãcut de seful Departamentului pentru Situatii de Urgentã din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat.
Totul depinde de un proiect de lege ce ar trebui sã fie aprobat de Senat, iar dacã va fi adoptat, procedura de transfer va fi demaratã.”Echipele civile existã în 5 judete, iar aceste echipe au fost  înfiintate înaintea legii care a iesit, legea Sãnãtãtii de-atunci, si care erau echipe finantate de primãrii  pentru personal si de bugetul de stat pentru combustibil si materiale sanitare. În ultimii doi ani am început sã avem presiuni din partea primãriilor cã nu mai pot sã sustinã aceste echipaje”, a spus secretarul de stat.
Astfel a apãrut initiativa legislativã prin care serviciile civile sã ajungã la ISU. Documentul a fost aprobat de Camera Deputatilor cu vot unanim si urmeazã sã treacã prin Senat. „Dupã Mures vine Hunedoara si Sibiu, mai avem Arad si Maramures, care mai au câte douã-trei echipe, dar cele mai multe echipe de acest gen sunt în Mures. Dacã s-ar desfiinta echipele acestea, pleacã cam 60% din echipele SMURD-ului din judet”, a mai precizat Arafat.
Maximilian Gânju