Dupã împãrtirea banilor pe primãrii, fiecare administratie din zona Vãii Jiului ar trebui sã fie foarte multumitã.  O spune senatorul Cristian Resmeritã, care, într-o conferintã de presã sustinutã la Petrosani, a vorbit despre sumele ce revin fiecãrei primãrii, indiferent de culoarea politicã a primarului ales.
„Vã spun cã nicio localitate nu plânge, indiferent dacã vreun primar spune într-un fel sau altul. Eu am situatia. Pentru prima oarã, dupã ce vreme, este faptul cã, în sfârsit, Consiliul Judetean îsi îndreaptã putin atentia si înspre Valea Jiului:”, a precizat Cristian Resmeritã, senator PSD.
Si, ca sã fie convingãtor, senatorul Resmeritã a exemplificat: „Sumele pe care le primesc toate administratiile locale din zona Vãii Jiului sunt mai mari decât anul trecut cel putin de douã ori. Si vã si spun: doar din aceste alocãri, la Petrila, ajung 10 miliarde (n.r. lei vechi), la Petrosani ajung 19,5 miliarde, la Aninoasa 8,5, la Vulcan 10 miliarde, la Lupeni 11 miliarde si la Uricani 15 miliarde. Sunt sume care nu au fost primite niciodatã de cãtreadministratiile locale de 10 sau 11 ani de zile de când eu urmãresc acest lucru”. Senatorul Cristian Resmeritã spune cã acesti bani vor fi alocati primãriilor car au neapãratã nevoie de ei si cã anul acesta le va ajunge tuturor, sumele fiind multumitoare.
De altfel, în sedinta Consiliului Judetean Hunedoara au si fost aprobate aceste sume si, din aprilie, toate unitãtile administrativ-teritoriale vor avea bugete.
Diana Mitrache