Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã s-a întâlnit, zilele trecute, la Bucuresti, cu ministrul Turismului, Bogdan Trif, pentru a discuta despre viitoare investitii în dezvoltarea domeniului schiabil din Straja ce  vor fi incluse în Masterplanul de Investitii în turism.
Primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã a prezentat cu aceastã ocazie un nou proiect de dezvoltare al statiunii Strajã, prin care domeniul schiabil Straja sã se uneascã cu Pasul Vâlcan si astfel întreaga zonã sã devinã cel mai mare domeniu schiabil din tarã si din sud-estul Europei.Ministrul Turismului, Bogdan Trif a dat asigurãri cã va sprijini toate comunitãtile locale cu potential turistic.
„Nu vrem sã mai înregistrãm situatii în care, proiectele de investitii sã stagneze din cauza unor mici impedimente, acesta a fost scopul întâlnirii cu primarii si reprezentantii localitãtilor pentru care existã proiecte depuse la Ministerul Turismului. Avem bani deci, dar trebuie evitate blocajele alocãrii fondurilor din cauzã cã, fie nu sunt cunoscute modificãrile legislative, fie cã un functionar nu-si  face treaba la timp. Am simplificat procedura de evaluare a proiectelor astfel cã, în prima etapã este nevoie ca UAT-urile  sã depunã documentatia pânã la stadiul de studiu de  fezabilitate. Mergând mai departe, am inclus si  posibilitatea ca proiectul tehnic sã poatã fi decontat de cãtre Ministerul Turismului în limita a trei la sutã, din suma alocatã. Pentru a veni si în sprijinul autoritãtilor locale pe  teritoriul cãrora se aflã resurse balneare, am crescut nivelul de co-finantare pentru proiectele din aceste zone, ajungând la pânã 90% din costul total al proiectului. În 2019, 229 milioane de lei sunt  prevãzute exclusiv pentru investitii. Anul acesta fondurile prevãzute pentru investitii în cadrul bugetului Ministerului Turismului sunt cu 600% mai mari fatã de anul 2018”, a declarat ministrul Turismului  Bogdan Trif.