Tânãrul din Aninoasa, aflat deja dupã gratii pentru alte tentative de jaf în Oradea, dar si complicele sãu din Petrosani, au fost gãsiti vinovati de tâlhãrie calificatã si complicitate.
Judecãtorii din Petrosani au dictat sentinte aspre în cazul celor doi tineri care au fost trimisi în judecatã pentru un jaf armat petrecut în ”capitala” Vãii Jiului, la un cazino. Astfel, M. Daniel, un tânãr de 21 de ani, din Aninoasa, a fost gãsit vinovat de tâlhãrie calificatã în formã continuatã si condamnat 2 ani si 8 luni de închisoare. Pentru cã a fost condamnat si la Oradea pentru tentativele de jaf, judecãtorii I-au adãugat un sport de pedeapsã. În final, tânãrul va executa 3 ani, 2 luni si 20 de zile închisoare.
Tânãrul avea sã comitã jaful în toamna anului 2017, dupã ce a intrat într-un club din centrul Petrosaniului, înarmat cu un cutit, si i-a cerut angajatei sã-i dea încasãrile. Speriatã, femeia s-a conformat si i-a dat toti banii iar individul s-a fãcut nevãzut în câteva clipe. Politistii aveau sã descopere cã tâlharul avea un complice. Era asteptat de acesta cu o masinã în apropiere. Complicele sãu a primit o pedeapsã si mai grea, pentru cã mai are o condamnare într-un alt dosar. În plus, S. Laurentiu a fost învinuit de mai multe infractiuni si condamnat pentru fiecare în parte. Pentru complicitate la tâlhãrie a primit 5 ani si 8 luni de închisoare. Un an si jumãtate a primit pentru sãvârsirea infractiunii de rãzbunare pentru ajutorul dat justitiei, iar dupã contopirea pedepselor si adãugarea unui spor fix, a rezultat pedeapsa de 7 ani de închisoare. Cei doi vor trebui sã achite în solidar aproape 30 de mii de lei cãtre cazinoul din Petrosani. Solutia Judecãtoriei Petrosani nu este definitivã si poate fi atacatã cu apel.
Maximilian Gânju