Senatorul PSD de Valea Jiului, Cosmin NICULA, face apel la politicienii care au contribuit la îngroparea mineritului din Valea Jiului sã-si asume rezultatele muncii lor.

”Compania Nationalã a Huilei nu a fost devalizatã de cãtre mineri sau de cãtre sefii lor directi. Mã surprinde sã vãd în continuare o indolentã politicã dusã in extremis de cãtre asa-zisii oameni politici care nu au curajul sã declare public cã situatia CNH Petrosani nu a fost generatã de cãtre cei din Valea Jiului. Mã surprinde si astept în continuare ca acei ministrii ai Economiei sã iasã public cu declaratii în care sã explice câte demersuri  au fost fãcute din Valea Jiului via CNH tocmai pentru acordarea unui pret de cost a huilei care sã fie la nivelul celui practicat în UE si care sã le permitã sã-si câstige o pâine albã. Nu mã surpinde însã ipocrizia politicienilor – care nu poate trece neobservatã – dar care din pãcate, nu prezintã solutii pentru economia tãrii, ci doar baloane de sãpun electorale”, a declarat Cosmin NICULA.

Nevoia politicienilor de publicitate electoralã sau doar cea de imagine trecãtoare, ar trebui sã se manifeste strict în cadre organizate si nu stigmatizând o categorie socialã – personalul minier din Valea Jiului – categorie pentru care guvernantii nu au arãtat niciodatã disponibilitate.

”Minerii nu au nicio vinã cã aceastã clasã politicã nu are solutii si nu întelege cadrul în care se desfãsoarã aceastã activitate profesionalã. Minerii nu au nicio vinã cã factorii decidenti de la Bucuresti încã nu au reusit sã stabileascã o strategie energeticã coerentã care sã elimine orice discrepantã economicã si profesionalã de acest tip. De aceea, subliniez încã o datã, dacã CNH a fost devalizatã acest lucru l-a realizat statul român prin ministerul de resort si prin incompetenta ministrilor sãi”, a mai subliniat senatorul Cosmin NICULA.

Luni, 8 octombrie 2012, senatorul PSD Cosmin NICULA va cere printr-o interpelare cãtre Ministerul Economiei toate solicitãrile fãcute de cãtre CNH în perioada guvernãrii PDL, cât si solutiile oferite la aceste cereri de cãtre ministrii responsabili, respectiv Videanu, Ariton si Bode.