Doi tineri din Hunedoara au fost amendati de politistii locali din Târgu Jiu cu câte 1000 de lei, pentru cã vindeau icoane cu chipul pãrintelui Arsenie Boca, ori cu alti sfinti fãrã a autorizatie de comercializare.
„Politistii locali au actionat (…) pentru identificarea unor persoane care vindeau obiecte de cult religios pe raza municipiului Târgu Jiu. Astfel, în timpul serviciului de patrulare, politistii locali au depistat pe strada Victoriei din municipiul Târgu Jiu, zona pietonalã, douã  persoane de sex masculin din judetul Hunedoara în timp ce comercializau icoane de mici  dimensiuni.
Tinerii au fost condusi la sediul Politiei Locale a Municipiului Târgu Jiu pentru a fi identificati”, potrivit unui comunicat al Politiei Locale Târgu Jiu. Cei doi hunedoreni au rãmas fãrã 67 de icoane, bunurile fiind confiscate de politistii locali. Cei doi hunedoreni au fost amendati dupã ce mai fuseserã prinsi de politistii locali si  avertizati cã nu au voie sã vândã icoanele în locuri neautorizate si fãrã autorizatie prealabilã obtinutã de la un cult religios.
Maximilian Gânju