Scoala Avram Stanca din Petrosani, structurã ce apartine de Colegiul National Mihai Eminescu, a avut de asteptat 3 ani, timp în care s-au fãcut investitii considerabile, pentru a primi autorizatia ISU.  Au fost o serie de etape ce trebuia parcurse, iar investitiile fac acum ca aceastã unitate scolarã sã fie una dintre cele mai mari, care are în judetul Hunedoara, toate autorizatiile necesare.
„Nu a fost usor si cred cã suntem printre primele scoli, la nivel national, care obtin autorizatia ISU, la un numãr de copiii mai mare de 600. Sunt altfel de norme. În timpul celor 3 ani am fãcut recompartimentãri, am montat buton pentru panicã, instalatii prin care evacueazã fumul pe etaje. Legislatia s-a tot modificat si, în sfârsit, dupã 3 ani, am reusit sã obsinem aceastã autorizatie”, a spus Alexandru Lãutaru, director Colegiul National Mihai Eminescu Petrosani.
Siguranta elevilor este cea  care a fost pusã în prim plan, iar pentru asta administratia localã a investit în toate dotãrile, de la sistemele de alimentare cu apã, hidranti, stropitori din tavan, dar si pentru ca scoala sã aibã mai multe intrãri si iesiri de evacuare, în caz de necesitate.
„Toate demersurile au durat aproximativ 3 ani de zile, iar din partea primãriei, pentru a putea sã obtinem aceastã autorizatie ISU, am cheltuit peste 120.000 de lei. Toate cheltuielile au fost fãcute pentru a aduce la standardele ISU aceastã unitate. Sunt niste standarde, care cer ca, la un numãr mai mare de copii, sã se ia mãsuri suplimentare, ce tin de montarea unor noi usi de evacuare, sistem de alarmã, pentru centralã si, în sfârsit avem autorizatie , a precizat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
De altfel, municipiul Petrosani are toate scolile autorizate din punct de vedere al ISU. În plus, cei din aceastã scoalã spun cã si sala de sport are avizele necesare si dotorile sunt de ultimã generatie.
Diana Mitrache