Cetãtenii din Valea Jiului îsi doresc un tren care sã circule pe perioada zilei, pe ruta Petrosani – Bucuresti. A fost lansat în mediul online un sondaj de opinie, iar  solicitãrile cetãtenilor sunt clare.
În urma unei actiuni de sondaj public referitoare la necesitatea introducerii unui tren direct, pe timp de zi, din Bucuresti cãtre Petrosani, respectiv judetul Hunedoara, se va propune cãtre CFR Cãlãtori prelungirea traseului trenului IR 1823, din mai multe aspecte.
“În intervalul orar 8-17, în cursul sãptãmânii, iar sâmbãta între orele 10-19, nu existã cursã din Tg. Jiu cãtre Petrosani (Valea Jiului) – Simeria; nu existã legãturã directã, pe timp de zi, cu plecare dimineata din Bucuresti cãtre Valea Jiului si judetul Hunedoara; legãtura cãlãtorilor de la trenurile din Bucuresti, cu alte mijloace de transport public din Petrosani si Valea Jiului (Vulcan, Petrila, Lupeni, Uricani); introducerea unui tren direct, în timpul zilei, pe Valea Jiului, ar contribui la asigurarea transportului pentru turisti, care se vor putea deplasa cu usurintã spre Valea Jiului, în special cãtre statiunile montane ”Parâng” si ”Straja”, Parcul National Retezat si tot judetul Hunedoara”, aratã autoritãtile locale de la Petrila care au subscris acestui demers.
Cosmin BACIU