Lucrãrile de reabilitare si modernizare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Urgentã din Petrosani se aflã în plinã desfãsurare. Parterul clãdirii este aproape finalizat, întreaga lucrare urmând a fi finalizatã în vara anului viitor, în luna iulie sau august.

“Atât din punct de vedere functional cât si al îndeplinirii normelor de functionare impuse de cãtre Ministerul Sãnãtãtii, ambulatoriul avea nevoie de o serie de interventii în vederea respectãrii conditiilor de functionalitate si alinierii la normele europene. Situatia anterioarã a acestuia era necorespunzãtoare, si din punct de vedere medical, deoarece dotarea cu instrumentar si aparaturã medicalã nu se ridica la cerintele legislatiei actuale.

Dupã finalizarea lucrãrilor, beneficiarii proiectului de modernizare a ambulatoriului vor fi locuitorii întregii Vãi a Jiului, cadrele medicale dar si turistii care viziteazã zona. În principal, prin realizarea acestui proiect se urmãreste reducerea poverii bolilor netransmisibile, îmbunãtãtirea capacitãtii sistemului de control al celor transmisibile precum si asigurarea unui nivel optim al stãrii de sãnãtate al locuitorilor Vãii Jiului”, au precizat reprezentantii primãriei din capitala Vãii Jiului.

Valoarea totalã a proiectului ce priveste modernizarea ambulatoriului (cu tot cu TVA) este de aproape 19 milioane de lei. Banii necesari implementãrii acestuia provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regionalã (12,5 milioane de lei),

de la bugetul de stat (1,9 milioane de lei) si de la bugetul local al

municipiului Petrosani (662.340 de lei). Valoarea TVA este de 3,6 milioane de lei.

Mircea Nistor