Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele, a participat la o întâlnire cu Ministrul Finantelor Publice,  Eugen Teodorovici si cu Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius-Constantin Budai.
Întâlnirea a fost organizatã de reprezentantii Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN.  55 de lideri de sindicat din cadrul CSN MERIDIAN au avut ocazia sã dezbatã la sediul confederatiei, o serie de aspecte care preocupã membrii de sindicat în raport cu: Legea Salarizãrii 153 din 2017 (încadrarea corectã în ANEXÃ a unor categorii profesionale si neconsiderarea importantei sociale a muncii); aspectele nefavorabile din Ordonanta de Urgentã 114 din 2018; modul de acordare a conditiilor speciale si deosebite pentru anumite profesii si locuri de muncã din diverse sectoare de activitate. Sindicalistii din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au ridicat mai multe probleme stringente cu care se confruntã societatea.
“Cu ministrul Muncii am atins probleme legate de înlocuirea Ordonantei 36 si ce punem în locul ei pentru cã nu este corect ca cei care au fost concediati pânã în 2018 sã beneficieze de prevederile acelei ordonante si ceilalti nu. A spus ministrul cã are toatã deschiderea pentru a rezolva aceastã problemã. În ceea ce îl priveste pe domnul ministru al Finantelor, am discutat despre Ordonanta 114 si aplicarea acelei taxe de 2% asupra Complexului Energetic Hunedoara si Complexului Energetic Oltenia. Pentru noi acest lucru este extrem de dãunãtor si va crea mari probleme. Am mai avut o discutie pe problemã dãrii în platã. Prin darea în platã ar trebui sã se constituie acel Complex Energetic Valea Jiului, format din Paroseni, cele patru mine si sucursala Prestserv”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
Cosmin BACIU