Un an de zile – prejudiciu de aproape 2 milioane de euro la CJH

Trio-ul social-democrat din fruntea Consiliului Judetean Hunedoara a creat un prejudiciu  bugetului de circa douã milioane de euro.  Un control al Curtii de Conturi scoate la luminã  un prejudiciu de aproape 9 milioane de lei, doar în anul 2017, atunci când conducerea a fost asiguratã, exclusiv, de PSD.
Conform Curtii de Conturi, prejudiciul de 8.812.000 lei provine din activitatea proprie a Consiliului Judetean Hunedoara. Vizate de raport sunt capitolele de lucrãri de drumuri, deszãpezirea si câinii maidanezi.  Potrivit inspectorilor financiari, la CJH au fost decontate lucrãri neexecutate în cadrul obiectivului de investitii „Reparatii capitale la Casa de Culturã Hunedoara”. Prejudiciul în acest caz este de 402 mii lei.
Un alt prejudiciu, în valoare de 11.003.000 lei provine din  angajarea, lichidarea, ordonantarea si plata unor lucrãri de natura investitiilor, fãrã respectarea reglementãrilor legale în vigoare. Nici drumul spre Pasul Vâlcan nu a fost executat corespunzãtor. CJH a decontat lucrãri suplimentare pentru asfaltarea DJ 664 limitã judet Gorj-Pas Vulcan-Vulcan, în valoare de 776 mii lei.
La capitolul deszãpezire, prejudiciul adus bugetului este de 1.654.000 lei. În ceea ce priveste activitatea centrului care se ocupã de câinii maidanezi, prejudiciul este de 4.416.000 lei.  Pentru cã nu a fãcut demersuri pentru a recupera paguba creatã prin  distrugerea podului rutier peste râul Strei pe DJ 668 C, km 0+890, bugetul CJ Hunedoara a mai fost prejudiciat cu 5.980.000 lei.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.