Nu mai aruncati deseurile din constructii la tomberon!

Îsi sparg zidurile din locuinte si mai apoi aruncã molozul la tomberon. Este o problemã cu care se confruntã acum toate administratiile locale, iar la Vulcan spre exemplu, edilii cautã o solutie si le cer oamenilor sã procedeze legal. Colectarea gunoiului din Valea Jiului, de cãtre firma bucuresteanã ce a câstigat licitatia, Supercom, merge relativ bine. Asta, în opinia primarului din Vulcan, Gheorghe Ile, care a creionat o imagine de ansamblu a primelor trei luni de activitate, luni în care mereu au fost probleme.
Lãsând la o parte toate problemele dintre UAT-uri si operator, care în final îsi vor gãsi rezolvare, dupã cum sustine edilul, cea mai arzãtoare revine strict în sarcina administratiilor locale care trebuie sa gãseascã o solutie rapidã pentru deseurile din constructii care, din nefericire si inconstientã, ajung tot la tomberon.
”Dupã trecerea în exploatare a gunoiului menajer în Valea Jiului, din sarcina noastrã, la Supercom, firmã care este dotatã din toate punctele de vedere, abia dupã 3 luni de zile putem sã constatãm care au fost problemele privind colectarea, transportul si depunerea lor la Bârcea.  Din observatiile mele trebuie sã spun cã lucrurile merg spre bine si sperãm cã vor merge si mai bine. Nouã, administratiilor locale ne mai revin câteva sarcini, si cea mai importantã este cea de colectare a resturilor din  constructii, aruncate de cetãteni la gunoi. Trebuie  sã gãsim o solutie pentru colectarea acestora, cât mai repede, pentru cã a venit primãvara, oamenii au început sã-si modernizeze apartamentele si lasã tot molozul, gresia sau faianta veche lângã containere. Supercom nu va ridica  niciodatã aceste deseuri  pentru cã sunt industriale si revin în sarcina noastrã. Urmeazã sã gãsim un spatiu unde sã le depunem,  sã le sortãm si mai  apoi sã le folosim la infrastructurã”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Pe aceastã cale, reprezentantii administratiile publice locale fac apel cãtre cetãteni sã nu mai arunce deseurile rezultate din constructii la tomberon, ci sã le colecteze în saci, care mai apoi vor fi preluati de cãtre serviciul de specialitate al primãriei.
Adina Pintea

3 comentarii la „Nu mai aruncati deseurile din constructii la tomberon!

 • 19 martie 2019 la 21:17
  Permalink

  Ba tantalailor de primari ! In Spania cei are au lucrat la reforme [adica interioare amenajari reamenajari ], stiu ca patronul spaniol cand avea o lucrare mare se ducea la primarie si inchiria o bena pentru gunoie, contra unei sume destul de mici, pe care masina primariei o aduce in fata blocului unde avea lucrare. Muncitori aruncau acolo toti sacii cu moloz rezulati in urma reformei apartamentului la care se lucra. Primaria ridica bena cu moloz si era problema lor unde il aruncau.
  Daca lucrare nu era totala si se facea doar la baie si bucatarie, partonul spaniol inchiria un sac pentru moloz de o tona, care semana cu o mini piscina gomflabila, doar ca era facut dintr-o rafie rezistenta si ceva mai groasa.
  Muncitorii il umpleau cu moloz dupa care masina primarie care era prevazuta cu o mini macara cu telecomanda, il ridicau la o data stabilita prin contractul facut intre patron si primaria locala.
  Asa functioneaza genul asta de colectare a gunoiului rezultat in urma lucrarilor mai mari la apartamente in Madrid.
  Ce dracu nu va mai treziti din prostie tampitilor, suntem in 2019. Lucrurile pe care vi le relatez se intamplau in 2007.
  Eu am impresia ca in primariile din tara asta lucreaza cei mai prosti si slabi pregatiti oameni posibili. [NU in toate dat in procent de 80 % este asa cum spun eu]

  Răspunde
  • 20 martie 2019 la 08:06
   Permalink

   Da colectorule ai dreptate cu exemplul dat,îns? acolo primarul ?i agaja?ii prim?riei lucreaz? ?i pentru comunitate,nu doar in interes personal ca la noi .

   Răspunde
 • 20 martie 2019 la 06:53
  Permalink

  Daca tot ati inchis toboganele de gunoi din blocurile F8 si F9 , aduceti macar tomberoane langa bloc. Voi chiar credeti ca ne puteti obliga sa mergem prin noroaie si scurgerile canalizarii din Dallas si sa traversam parcarea din spatele chioscurilor pentru a duce gunoiul ? Sunt oameni in varsta care abia se tin pe picioare si care trebuie sa coboare multe etaje , apoi , prin noroi sau zapada trebuie sa ajunga la ghenele din spatele Succesului . De multe ori la ghenele de acolo sunt spirtasii care se pisa ori cauta prin gunoaiele imprastiate peste tot . Nu mai spun ca cei de la Succes arunca toate ambalajele pe jos . Vrem ghenele noastre langa bloc . Femeilor le este chiar frica sa mearga pana acolo sa arunce gunoiul….handicapatilor !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.