Îsi sparg zidurile din locuinte si mai apoi aruncã molozul la tomberon. Este o problemã cu care se confruntã acum toate administratiile locale, iar la Vulcan spre exemplu, edilii cautã o solutie si le cer oamenilor sã procedeze legal. Colectarea gunoiului din Valea Jiului, de cãtre firma bucuresteanã ce a câstigat licitatia, Supercom, merge relativ bine. Asta, în opinia primarului din Vulcan, Gheorghe Ile, care a creionat o imagine de ansamblu a primelor trei luni de activitate, luni în care mereu au fost probleme.
Lãsând la o parte toate problemele dintre UAT-uri si operator, care în final îsi vor gãsi rezolvare, dupã cum sustine edilul, cea mai arzãtoare revine strict în sarcina administratiilor locale care trebuie sa gãseascã o solutie rapidã pentru deseurile din constructii care, din nefericire si inconstientã, ajung tot la tomberon.
”Dupã trecerea în exploatare a gunoiului menajer în Valea Jiului, din sarcina noastrã, la Supercom, firmã care este dotatã din toate punctele de vedere, abia dupã 3 luni de zile putem sã constatãm care au fost problemele privind colectarea, transportul si depunerea lor la Bârcea. Din observatiile mele trebuie sã spun cã lucrurile merg spre bine si sperãm cã vor merge si mai bine. Nouã, administratiilor locale ne mai revin câteva sarcini, si cea mai importantã este cea de colectare a resturilor din constructii, aruncate de cetãteni la gunoi. Trebuie sã gãsim o solutie pentru colectarea acestora, cât mai repede, pentru cã a venit primãvara, oamenii au început sã-si modernizeze apartamentele si lasã tot molozul, gresia sau faianta veche lângã containere. Supercom nu va ridica niciodatã aceste deseuri pentru cã sunt industriale si revin în sarcina noastrã. Urmeazã sã gãsim un spatiu unde sã le depunem, sã le sortãm si mai apoi sã le folosim la infrastructurã”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Pe aceastã cale, reprezentantii administratiile publice locale fac apel cãtre cetãteni sã nu mai arunce deseurile rezultate din constructii la tomberon, ci sã le colecteze în saci, care mai apoi vor fi preluati de cãtre serviciul de specialitate al primãriei.
Adina Pintea