În continuarea demersurilor initiate sãptãmâna trecutã de presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, domnul Mircea-Flaviu Bobora, marti, 19 martie a.c., la Sarmizegetusa Regia, administratorul public al judetului Hunedoara, domnul Costel Avram, s-a întâlnit cu reprezentantii Directiei Silvice, ai Sistemului de Gospodãrire a Apelor (SGA) Deva, ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi „Decebal” si ai Serviciului Public Administrarea Monumentelor Istorice (SPAMI), dar si cu reprezentantul operatorului cu care se deruleazã contractul de întretinere a DJ 705A Costesti – Sarmizegetusa Regia.
Scopul întâlnirii care s-a desfãsurat la sediul administratiei de la Grãdistea de Munte, dar si în teren, a fost de a identifica modalitãtile legale de scoatere din albia pârâului, în cel mai scurt timp, a materialului lemnos cãzut, adus de  viituri sau abandonat. Este vorba zeci de metri cubi de trunchiuri putrezite si de arbori cãzuti în urma fenomenelor meteo.
„Am avut o nouã întâlnire în teren – a patra! – pentru cã drumul judetean Costesti – Sarmizegetusa Regia nu este un drum oarecare. Cine din România nu si-ar dori sã aibe ceea ce avem noi la Sarmizegetusa Regia!? Este nevoie de mobilizare pentru scoaterea lemnului putrezit din albia pârâului pentru cã, în caz de ploi torentiale, acesta se poate transforma într-un real pericol pentru structura drumului. Pentru a rezolva urgent problema este nevoie de colaborare între institutii, dar si de bunãvointã. Trebuie scos lemnul din apã!”, a spus în cadrul întâlnirii, domnul Costel Avram, administratorul public al judetului. Dupã ce si reprezentantii Gãrzii Forestiere si cei ai Gãrzii de Mediu vor face constatãrile în teren, SPAMI si Directia Silvicã vor demara operatiunile de scoatere a lemnului din albie cu ajutorul societãtii care asigurã întretinerea DJ 705A. În acelasi timp,  conducerea Consiliului Judetean Hunedoara lucreazã la un proiect de hotãrâre prin care se  vor institui restrictii de  circulatie pe acest drum pentru autovehiculele de mare tonaj. Albia pârâului de pe Valea Albã strãbate zona în paralel cu DJ 705A pe o portiune de aproximativ 4 kilometri.
Biroul de presã