Cursa infernalã de la Cercul Polar, denumitã 6633 Ultra Arctic, îl are pe podium pe Avram Iancu de la Petrosani.  Bibliotecarul, care ne uimeste tot mai mult cu performantele sale, a fost efectiv aplaudat de cei care îl însoteau din masinã, pe ultima sutã de metri, în timp ce el cânta, cu  gândul la familia si sotia sa. A fost un moment în care orice român s-a simtit  mândru, iar comunitatea din Valea Jiului, cu atât mai mult.
A fost o cursã absolut infernalã, în care, pentru a supravietui, un concurent si-a incendiat sania, însã Avram a mers pânã la capãt, clasându-se al treilea în ordinea  trecerii liniei de sosire. „Mi-am dus  drumul pânã la capãt. Pânã la capãtul lumii. Si desi am reusit nu am niciun merit, e doar îngãduintã divinã.
Iar locul 3 obtinut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o rãsplatã nesperatã pentru tot ceea ce am îndurat aici. Dumnezeu sã binecuvinteze ROMÂNIA! ”, au fost primele cuvinte scrise de Avram Iancu pe  pagina sa de socializare, iar mii de oameni i-au apreciat reusita.
Avram Iancu a încheiat cursa, dupã ce a strãbãtut 611 km în 206 ore, fiind al patrulea român care reuseste sã încheie cursa de-a lungul istoriei, dupã ce Tiberiu Useriu a câstigat de trei ori la rând acest maraton, iar Andrei Rosu si Vlad Tãnase au încheiat pe locul III în anul 2016, acest maraton. A spus cã se duce se termine ce a lãsat început anul trecut si s-a tinut de promisiune, lucru ce face întreaga comunitate a Vãii Jiului sã se plece în fata  performantei sale.
Diana Mitrache