Marti seara, city-managerul si consilierul Primãriei Lupeni, Gabriel Lungu, si-a anuntat candidatura din partea PP-DD, la Camera Deputatilor, pe colegiul Est al Vãii Jiului, respectiv Petrila-Petrosani-Aninoasa.

Lumea politicã a Vãii Jiului vorbea de ceva vreme cã presedintele PP-DD, filiala judeteanã, Haralambie Vochitoiu, este foarte apropiat de grupul PSD de la Lupeni. Ca urmare s-au nãscut o seamã de speculatii. Mai mult, Gabriel Lungu, city-managerul municipiului Lupeni, apropiat, chiar omul de încredere si consilier al primarului si deputatului Cornel si Cristian Resmeritã, este din ce în ce mai des vãzut la actiunile PP-DD, iar altii cu mintea mai destupatã au sesizat idei ale fostului jurist al Prefecturii Hunedoara în prezentãrile celor de la PP. Despre o posibilã candidaturã  a vorbit chiar Gabriel Lungu, la una din Zilele Comunei Baru Mare, când spunea cã va candida în anumite conditii, totul depinzând de ofertele care i se vor face.

Marti dupã amiazã, într-o emisiune Mondo TV, Gabriel Lungu si-a anuntat candidatura, ”aproape sigur”, pentru Camera Deputatilor pe colegiul Est al Vãii Jiului, respectiv Petrila-Petrosani-Aninoasa.

Stiind cã este membru PSD, l-am întrebat pe Lungu dacã nu cumva candidatura sa, din partea altui partid decât cel din care face/a fãcut parte pânã în prezent, PSD, seamãnã a trãdare, rãspunsul a fost clar.

”Eu, la Primãria Lupeni sunt slujbas, îmi câstig pâinea. Am avut rezultate si asta se poate vedea si verifica. Apoi am experienta dobânditã în anii cât am fost la Prefecturã, cu mii de probleme ale oamenilor rezolvate, cunosc bine realitãtile Vãii Jiului, problemele locuitorilor si stiu si ce se poate face si cum trebuie actionat. Datoritã acestei experiente am ajutat cât am putut politicieni, respectiv parlamentari, în ceea ce priveste legislatia pentru a putea fi aplicatã la situatiile concrete din teritoriu. Si cum PSD si-a desemnat candidatii, am ales sã candidez, aproape sigur, din partea PP-DD” – a declarat Gabriel Lungu.

De precizat cã Gabriel Lungu este si Presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului municipal Lupeni si cãruia i se datoreazã în mare parte obtinerea independentei acestuia la momentul când se punea problema comasãrii spitalelor din Valea Jiului.

Lungu mai este si formator de opinie, realizând emisiuni de analizã si dezbateri la TV Parâng Petrosani, dar este catalogat si ca fiind abil si periculos din cauza jocurilor politice pe care le poate face, expoatând dorintele si slãbiciunile adversarilor politici.

Nici de data acesta, cei care îl cunosc, nu cred cã Gabriel Lungu nu face un joc de acest fel, care sã fie în avantajul unuia sau altuia din grupurile politice pentru care lucreazã sau în care crede cu ”suflet curat”.

Cât priveste afirmatia ”aproape sigur candidez”, fãcutã de Lungu, apropiatii sãi spun cã se mai asteaptã doar un telefon de la Bucuresti.

Ileana Firtulescu