Din 1999, organizatia Salvati Copiii este locul pe care multi dintre cei mai mici locuitori ai orasului Petrila, iar mai nou, Lupeni, îl considerã acasã. Voluntarii de acolo sunt mame, profesori, educatori, psihologi si cei mici gãsesc ceea ce acasã nu pot avea.
Valeria Popescu, presedinta Organizatiei din Hunedoara a militat mereu pentru cã acesti copii sã aibã rezultate, unii dintre ei chiar remarcabile, iar din 1999 întreaga activitate se desfãsoarã sub sloganul „Si noi avem drepturi”.
„Salvati Copiii România are ca scop principal apãrarea si promovarea drepturilor copilului si asigurarea protectiei copilului conform prevederilor Conventiei Natiunilor Unite. Proiectul Si noi avem drepturi, initiat de cãtre Salvati Copiii în aprilie 1990, iar în cadrul filialei Hunedoara din anul 1999, si-a propus sã educe copiii si specialistii care lucreazã cu copii conform principiilor Conventiei”, spune Valeria Popescu. .
Proiectul continuã sã se desfãsoare în perioada martie 2019 – februarie 2020, în toate filialele organizatiei, un rol foarte important în derularea activitãtilor avându-l tinerii voluntari.
„La sfârsitul lunii februarie (27 februarie – 1 martie 2019) a avut loc, la Bucuresti, Formarea de  formatori, unde au participat douã cadre didactice si coordonatorul de voluntari, reprezentanti ai filialei Hunedoara. Activitatea a avut ca scop informarea participantilor cu privire la cresterea gradului de respectare a drepturilor copilului, urmãrindu-se obiectivele ce ‚în de educarea copiilor în vederea constientizãrii propriilor drepturi si responsabilitãti, dar si diseminarea principiilor Conventiei ONU cu privire la Drepturile Copilului. Cu ajutorul unui numãr de cel putin 10 voluntari ne propunem sã desfãsurãm sesiuni interactive de la egal la egal în vederea informãrii unui numãr de aproximativ 1200 de elevi din învãtãmântul prescolar, primar, gimnazial si liceal din Valea Jiului si din judetul Hunedoara”, a conchis Valeria Popescu.
Diana Mitrache