Laboratorul de radiologie si imagisticã medicalã, laboratorul de medicinã nuclearã si cabinetul de pediatrie din cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Deva vor fi  modernizate si dotate printr-un proiect cu finantare europeanã.
În sedinta extraordinarã a Consiliului Judetean Hunedoara din data de 7 martie 2019 a fost adoptatã hotãrârea privind  aprobarea indicatorilor tehnico-economici si a documentatiei  aferente proiectului „Modernizare si dotare laborator radiologie si imagisticã medicalã, laborator de medicinã nuclearã, extindere  pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Judetean de Urgentã Deva – judet Hunedoara”, depus la Agentia de Dezvoltare Regionalã (ADR) Vest în vederea obtinerii finantãrii prin Programul Operational Regional (POR) 2014 – 2020 Axa prioritarã 8, Prioritatea de Investitii 8.1, Obiectiv specific 8.1, Operatiunea A – Ambulatorii.
Realizarea proiectului conferã laboratorului de radiologie si medicinã nuclearã, conditiile de asigurare a serviciilor medicale la nivelul standardelor actuale si asigurã spatiile necesare pentru cabinetul de pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al SJU Deva.
În mod specific se urmãresc:
– îmbunãtãtirea calitãtii actului medical, prin dotarea cu aparaturã medicalã de înaltã performantã tehnicã;
– reducerea costurilor prin cresterea eficientei procedurilor medicale si diversificarea tipurilor de investigatii medicale.
Concret, în cadrul proiectului va fi modernizatã o suprafatã de 869 mp aferentã laboratoarelor, situatã la subsolul clãdirii, si vor fi amenajate 3 noi cabinete de consultatii pediatrie în suprafatã totalã de 65 mp (la parter).
De asemenea, vor fi achizitionate echipamente medicale noi (ecograf stationar cu 3 sonde, aparat scopie-grafie digital, aparat grafie digital, mamograf digital, system PACS, Dexa Dexxum T si computer tomograf CT cu 12 slices) si mobilier (masã pentru examinare, cãrucioare/dulapuri pentru instrumentar, stative perfuzie, etc.) în valoare totalã de 6,8 milioane de lei.
Proiectul se aflã în precontractare si urmeazã ca de sãptãmâna viitoare sã intre în faza de evaluare finalã.  Valoarea totalã a investitiei este de 10.632.080,16 lei cu TVA din care C+M 2.796.968,86 lei cu TVA. Contributia proprie în proiect a U.A.T. Judetul Hunedoara este de 212.641,60 lei. Durata de realizare a investitiei este de 6 luni.
Biroul de presã