Doi tineri din Vulcan au fost gãsiti vinovati de o tâlhãrie comisã în urmã cu circa doi ani de zile.
C. Cãtãlin Cosmin si V. Andrei au intrat în casã peste un bãtrân de 82 de ani, din Vulcan, si l-au bãtut pânã când le-a spus unde-si tine economiile. Cei doi au fost prinsi de politisti la scurt timp iar autorul a ajuns dupã gratii în timp ce complicele sãu a fost plasat sub control judiciar.
Magistratii Judecãtoriei Petrosani i-au condamnat pe cei doi la închisoare, însã sentinta nu este definitivã. C. Cãtãlin Cosmin a primit 4 patru de ani închisoare, însã avea o condamnare cu suspendare dupã ce tâlhãrise si o bãtrânã din Aninoasa. Astfel, judecãtorii I-au majorat sentinta si individul va executa 6 ani si 8 luni închisoare. Complicele lui, V. Andrei (minor) va fi internat timp de doi ani într-un centru educativ, pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat si tâlhãrie calificatã. Cei doi vor trebui sã achite bãtrânului jefuit suma de 10 646 lei cu titlu de daune materiale.
Reamintim cã suspectii au intrat în locuinta bãtrânului dupã ce au aflat cã are bani în casã. L-au agresat pentru a le spune unde-si tine economiile si dupã ce au pus mâna pe bani au fugit. Omul a fost gãsi agonizând de cãtre un vecin care a anuntat Politia Vulcan.
Maximilian Gânju