Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea  termicã a blocurilor din Petrosani.  Sunt mai multe imobile incluse în contractul de finantare. Banii pentru  eficientizarea energeticã a clãdirilor vin din partea Uniunii Europene.
“Aceste proiecte au cel mai mare beneficiu direct pe care îl pot resimti oamenii. În urma acestor lucrãri de anvelopare scade factura la încãlzire, pe de altã parte se dezvoltã industria de constructii si în urma acestor activitãti se simte în buzunarul oamenilor o reducere consistentã a cheltuielilor. Un alt aspect este legat si de imaginea oraselor”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Semnarea contractelor de finantare a avut loc în prezenta directorului ADRVEST, Sorin Maxim. Valoarea proiectelor de reablitare termicã a clãdirilor din Petrosani se ridicã la 1,2 milioane de euro.
“Sunt 10 contracte care prevãd reabilitãri pe zona termicã. Mare parte sunt pe blocuri, unul fiind pe reabilitare termicã a clãdirilor publice. Este o componentã la care Europa si Comisia Europeanã tin foarte mult, este o componentã consistent finantatã. Nu sunt doar niste anvelopãri simple. Sunt proiecte care contin mai multe tipuri de lucrãri, sunt reparatii capitale a clãdirilor si discutãm de acoperis, lucrãri de consolidare”,  a declarat Sorin Maxim, directorul ADRVEST Timisoara. Urmeazã ca în scurt timp contractele pentru reabilitarea termicã a clãdirilor sã fie scoase la licitatie.
Cosmin BACIU