Doar trei dintre primarii Vãii Jiului, care au refuzat facturile la gunoi, au participat la prima  întâlnire cu reprezentantii firmei care colecteazã acum deseurile din Vale.  Vasile Jurca de la Petrila, Nicolae Dunca din Aninoasa si Gheorghe Ile de la Vulcan au luat parte la o primã discutie, în care fiecare si-a spus opinia. Din pãcate, va mai urma o nouã rundã de întâlniri la sediul Consiliului Judetean Hunedoara din Petrosani si miercuri 6 martie.  Practic, la aceastã a doua rundã de întâlniri, unde se asteaptã sã participe toti primarii care au refuzat facturile, urmeazã sã se punã cu totii de acord asupra preturilor si tarifelor.
„Firma ne cere acum un pret mai mare, însã, noi am cerut sã justifice legal acest lucru”, a spus Vasile Jurca, primarul orasului Petrila. Asta, pentru cã, pe de o parte, firma Supercom care a câstigat  licitatia de colectare a deseurilor menajere din Valea Jiului spune cã nu face fatã cheltuielilor. Asta, pentru cã nu mai coincide cantitatea de deseuri adunatã cu cea prognozatã în  proiectul cu care au câstigat licitatia si cautã sã ajusteze preturile.
Primarii, însã, nu au agreat în  niciun fel ideea de a oferi un pret pe fiecare locuitor, pentru cã  recensãmântul de acum câtiva ani nu mai coincide cu realitatea. Si, cum încã nu s-a ajuns la un consens, nu se stie exact cum va fi gestionatã problema deseurilor. Asta, în timp ce, de la 1 martie, eram nevoiti sã colectãm selectiv si la punctele de gospodãrire încã nu au ajuns peste tot tomberoanele colorate.
Diana Mitrache