Dupã ce a cunoscut gloria la Jiul Petrosani (1986-1990, 1994-1995) sau Steaua Bucuresti (1990-1992), cu aparitii la Minerul Lupeni, Corvinul Hunedoara sau FC Nyregyhaza (Ungaria) cu numeroase jocuri în Nationalele U19 sau Olimpice, ori în Cupele Europene la 51 de ani, Toni Sedecaru a  acceptat o nouã provocare: antrenor în liga a IV-a Hunedoara, Minerul Uricani.
Reporter: Toni, cum este în postura de antrenor la Uricani?
Toni Sedecaru: Ca în orice altã posturã ca antrenor! Trebuie sã-ti faci treaba cu ”materialul” avut la dispozitie.
Reporter: Ca jucãtor, ai prins niste ani frumosi…|
T. Sedecaru: Asa este. La Jiul m-am consacrat, l-am avut ca antrenor, la începuturi, pe Gigi Multescu apoi a urmat perioada din anii 90, cu Litã Dumitru, au fost ani frumosi la Petrosani. La Steaua am jucat alãturi de nume mari, precum Dan Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu, Tudor Anica, Ilie Stan, Ilie Dumitrescu, Gabi Balint, Gâlcã sau Vlãdoiu. Acolo am lucrat cu antrenorii: Costicã Stefãnescu, Emeric Jenes, Victor Piturcã. Era Steaua care jucase în urmã cu un an a doua finalã în C.C.E!
Reporter: Ai ”prins” si tu ceva adversari de talie…
T. Sedecaru: Ooo, da în Cupa Cupelor si Cupa UEFA pe Laurentiu Blanc, Carlos Valderrama de la Montepellier sau Tati si Juanele de la Sporting Gijon ori Stephen Douglas si Terry Moore de la Glentoran Belfast
Reporter: Anii au trecut, a venit si vremea antrenoratului la Jiul, la Minerul Lupeni si acum la Minerul Uricani…
T. Sedecaru: Mi-a plãcut întotdeauna sã antrenez indiferent la ce nivel: juniori, diviziile B sau C, acum la liga a IV-a. Nu consider cã e un pas înapoi, dimpotrivã, mã ambitionez! Am preluat Minerul Uricani, în toamna lui 2018 ca o provocare în ideea de a depãsi statutul de echipã codasã în clasament. Si pot spune cã, având si un lot subtire numeric, nu ne-am fãcut de râs. Am  terminat turul pe locul 8, cu patru victorii si un egal, cu posibilitatea de a îmbunãtãtii linia de clasament în retur.
GENU TUTU