În zona din spatele statiei CFR din Petrosani a crescut, în ultimele luni, cât a nins, un munte de deseuri.  Pe un teren ce le apartine celor de la Eolian Energy, a fost depozitatã, initial, zãpada adusã din oras, iar dupã ce s-a format un munte de nea, localnicii au aruncat acolo gunoiul. „Nu stiu cine a adus gunoiul, dar aici aduceau zãpadã cu masinile primãriei, când a nins mult. Acum nu mai vezi de mizerie”, spune un om care locuieste putin mai departe.
Locul este acum împânzit de gunoaie, înghetate în ce a mai rãmas din zãpada din iarnã, care nu s-a topit, si de resturi aduse acolo din constructii,

Tot oamenii din zonã s-au plâns, însã, de mizerie, însã, edilii din localitate spun cã muntele a fost creat de cei din apropiere. „Terenul le apartine celor de la Eolian Energy si, pe timpul  cât a nins mult, acolo a fost dusã zãpada. Nimeni nu cred cã a dus acolo materialele rezultate din constructii si nici gunoi.
Cel mai probabil, acestea au fost depozitate de cãtre cei care stau în zona respectivã”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi. Potrivit primarului din Petrosani, gunoaiele au fost depozitate acolo ilegal si, în perioada urmãtoare se  preconizeazã dezafectarea muntelui de deseuri. De altfel, actiunea de curãtare a zonei a si început si asta se va întâmpla, asa cum promit si edilii, înainte sã dea cãldura si în zonã sã ajungã rozãtoarele si insectele.
Diana Mitrache